Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jacked
Cześć, mam dla Was drugą prace do oceny. To strona mojego "portfolio". W cudzysłowie portfolio, bo tak naprawdę nie mam żadnego portfolio - ciągle się uczę projektowania stron, a to kolejny projekt wykonany w ramach ćwiczeń. smile.gif
Jest jeden problem ze stopką... jak widzicie w podstronach, gdzie content jest mniejszy, stopka podsuwa się do góry. Jeśli użyję position relative/absolute to stopka będzie na dole, ale ciągle będzie na wierzchu, będzie widoczna zawsze a tego nie chcę. Jeśli ktoś zna rozwiązanie to będę wdzięczny. W tej pracy szczególnie zależy mi na ocenie typografii, bo to było najgorsze ostatnim razem smile.gif

Ta strona miała być z założenia: nowoczesna, prosta, estetyczna, czytelna.
Zobacz portfolio
konole
Popracuj nad typografią.

Hint: CSS line-height
IceManSpy
W kontakt, daje równej długość inputów, bo takie schodki nie ciekawie wyglądają smile.gif
erix
  • font u góry nie pasuje do reszty
  • marginesy, MARGINESY!
  • odwrotny kontrast+ duża ilość tekstu = policzek dla oczu
kujawska
Lorem ipsum dolor sit amet,..jest dobrze ale to "Zkontaktuj sie ze mna" wydaje się podejrzane.
r4xz
strona główna - header + slider wygląda extra, potem tak jakby brakowało chęci (można to wywnioskować po wypluciu lorem..)? ale ten efekt slidera + efekt z 2 extra zakochany.gif
dobra, wracając na ziemie. popraw całość nie sypiąc lorem, tylko przemyśl i dopracuj wszystkie detale i powinno być dobrze.
Daimos
Może to tylko moje prywatne zdanie, ale jeśli to ma być portofolio... wypadało by zrobić je samemu, a gotowy flash (który de facto jest tu główną atrakcją) jakoś nie bardzo mi mówi, że trafiłem do kogoś, kto ma duże umiejętności
jacked
Cytat
marginesy, MARGINESY!

A coś więcej, bo nie wiem o co chodzi tongue.gif

Cytat
popraw całość nie sypiąc lorem, tylko przemyśl i dopracuj wszystkie detale i powinno być dobrze.

heh, jak pisałem nie ma być to moja strona z portfolio bo... nie mam portfolio na razie. Stąd też "Lorem..." nie chcę umieszczać tam żadnej sensownej treści, bo to i tak strona-ćwiczenie. Moooże, kiedyś, jak już będę miał prace do portfolio(a wcześniej umiejętności żeby je zrobić wink.gif) to wykorzystam tę stronę. Ale wtedy chyba będę umiał zrobić lepszą... chociaż ta mi by wystarczyła...

Cytat
wypadało by zrobić je samemu, a gotowy flash (który de facto jest tu główną atrakcją)

No tak, zgodzę się z Tobą, ale tej strony nie będę raczej używał(na razie). Ale z drugiej strony... widziałem wiele CU3ER-ów na stronach agencji informatycznych smile.gif Także myślę, że nie jest to tak wielkie "przestępstwo", nie jest też on główną atrakcją - jeśli miałbym do czegoś służyć w praktyce, to do pokazywania sloganów, wybranych prac.
erix
Cytat
A coś więcej, bo nie wiem o co chodzi

Za mało "powietrza", wszystko jakby na kupie...
Daimos
Cytat(jacked @ 20.06.2011, 20:45:36 ) *
No tak, zgodzę się z Tobą, ale tej strony nie będę raczej używał(na razie). Ale z drugiej strony... widziałem wiele CU3ER-ów na stronach agencji informatycznych smile.gif Także myślę, że nie jest to tak wielkie "przestępstwo", nie jest też on główną atrakcją - jeśli miałbym do czegoś służyć w praktyce, to do pokazywania sloganów, wybranych prac.

Nie patrz na gorszych i bez obrazy, ale rotator jest tutaj główną atrakcją, ponieważ odstaje od reszty, oprócz tego:
- nieklikalne logo wprawia w zakłopotanie, mimo że kawałek dalej jest HOME
- boksy z nagłówkiem Quickly mają tragiczne paddingi (a w ogóle je mają?). Oprócz tego zachwianie marginesów przez to, że są takie wyśrodkowane, a później szerszy tekst. Ogólnie typografia kuleje.
- coś mi tutaj brakuje, nie wiem co smile.gif Może przez ten rotator właśnie, później jest takie wrażenie, jakby wiało nudą
Poza tym wszystko jak dla mnie chyba jest ok smile.gif
Speedy
Nie pisze się "zkontaktu się", tylko skontaktuj się.
Korab
- W formularzu nie da się w polu "Wiadomość" wykorzystać całego pola, można pisać dopiero od połowy wysokości.
- Mógłbyś też ewentualnie rozważyć wstawienie przycisku "Wyślij".
- O co chodzi w "Wpisz szukane słowo" w JS (zerknąłem w kod źródłowy) przy autouzupełnianiu pól w formularzu kontaktowym (możesz tam wrzucic placeholdera ewentualnie zamiast JS)?
- Dużo literówek (w polskim tekście, po łacinie nie umiem, niestety), m.in. brak polskich znaków.
- Walący po oczach flash na str głównej.
- Pozwól też przemówić walidatorowi.
Poza tym - design mi się podoba, szczególnie w "Portfolio" (podświetlane miniaturki - fajny pomysł).
Helid
Zkontaktuj? ke?
Brak polskich znaków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.