Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP]CMS, do tworzenia statycznej strony.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mlody18
Witam.

Mam dość nietypowe pytanie (być może banalne, jeżeli tak to mimo wszystko osoby które będą tym rozbawione proszę o odpowiedź).
Posiadam CMS, działający np na plikach tekstowych. Stworzyłem taki system, bo chciałbym usprawnić prowadzenie strony domowej, po pewnym czasie stwierdziłem, że nie chce już pisać na stronie, także system będzie niepotrzebny... )
czy mogę przekształcić wszystkie strony stworzone na CMs opartym o pliki tekstowe, na strone w pełni statyczną (cały układ strony wizualny, widoczny przez internaute pozostanie bez zmian, jedynie strona nie będzie korzystała z php, tylko po prostu zapisana będzie tak jakby każdy plik tworzony był ręcznie w czystym html...)

Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.

kamil_lk
Możesz.
Po prostu umieść to co masz w plikach txt w kodzie strony w odpowiednim miejscu smile.gif
Mlody18
Opcja kopiuj wklej z podglądu strony smile.gif

Zastanawiałem się czy są po prostu narzędzia, komendy, pozwalające na automatyczny zapis całości zawartości CMS.

CMS przyda się jak masz np 5 podstron i dorabiasz kolejne, gdyby nie CMS, to zmuszeni byśmy byli do dodawania np linka, tekstu na każdej stronie z osobna, a tak można to usprawnić przy CMSie.
toaspzoo
Albo po prostu zostaw te pliki wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.