Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Aptana 3] Synchronizacja plikow FTP
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
kicaj
Czy jest mozliwosc synchronizowania plikow w widoku FTP w Aptana 3?
Mam na mysli, jezeli struktura katalogowa strony jest identyczna na serwerze,to gdy przelaczam (przechodzenie) sie miedzy folderami, przelaczaja sie rowniez katalogi na serwerze. Czy w Aptana 3 jest to mozliwe?

Takie rozwiazanie istnieje w wiekszosci klientow FTP, chociazby FireFTP dla Firefox'a
qrooel
Co to znaczy, że katalogi na serwerze się przełączają?

Mógłbyś jaśniej to opisać? smile.gif
kicaj
Mam strukture:
/app
/app/img
/app/files
/app/css

Na serwerze i na localu.

W kliencie FTP wysylam poszczegolne pliki z poszczegolnych katalogow i meczace jest przelaczanie sie miedzy katalogami.
W FireFTP dla Firefox'a istnieje mozliwosc wlaczenia synchronizacji struktury katalogowej, tzn. jak przechodze miedzy katalogami, to w oknie folderow na serwerze jest takze atomatyczne przechodzenie...
qrooel
Cytat(kicaj @ 29.06.2011, 18:10:44 ) *
Mam strukture:
/app
/app/img
/app/files
/app/css

Na serwerze i na localu.

W kliencie FTP wysylam poszczegolne pliki z poszczegolnych katalogow i meczace jest przelaczanie sie miedzy katalogami.
W FireFTP dla Firefox'a istnieje mozliwosc wlaczenia synchronizacji struktury katalogowej, tzn. jak przechodze miedzy katalogami, to w oknie folderow na serwerze jest takze atomatyczne przechodzenie...

Nie spotkałem się w Aptanie z czymś takim niestety - dlatego, że najczęściej pracuję na serwerze i korzystam z FTP Aptany do wszystkiego, włącznie z przerzucaniem plików.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.