Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zend Studio
Forum PHP.pl > Forum > PHP
phpsuse
Witam,
Czy ktoś z was korzysta z Zend Studio ? Potrafi to skonfigurować.
Wcześniej używałem Dreamwaver-a tam edytowałem plik lokalnie i odrazu synchronizował się z serwerem przez FTP. Można było korzystać z bazy danych MySQL po loclhost. W Zend Studio nie wiem czy jest taka możliwość i czy można edytować pliki znajdujące się na FTP i od razu je synchronizować. Jeszcze jeśli chodzi o uruchamianie i debugowanie. Też jakoś nie mogę sobie poradzić. Dla każdego pliku trzeba zmieniać konfiguracje ?

Jak wy piszecie, co ustawiacie ?

Przemek
KrzysiekWildfire
Zend Studio jest baaardzo dobre - jest lepsze od netBeans'a (osoby wykorzystujące oba programy z pewnością widzą podobieństwa między nimi). Oczywiście można synchronizować od razu pliki na ftp, z tego co pamiętam musisz utworzyć projekt i w ustawieniach projektu masz opcje gdzie ma wrzucać i kiedy (on save/on run).
PawelC
Nie ma co porównywać darmowego softu, do płatnego i nie zbyt taniego tongue.gif choć czasami darmowe wersje programów, są lepsze od tych płatnych
gac3k
mnie się osobiście lepiej pisze w netbeans jest lżejsze, zend studio to jakiś taki ni to smok ni to mucha, eclipse z pierdyliardem pluginówn z których połowa leży nieużywana.
PawelC
Sam używam NetBeans bo szkoda mi kasiory na Zend Studio smile.gif
gac3k
raz że pieniądze, ale dwa to właśnie to strzelanie do muchy z armaty smile.gif W NetBeans mam wszystko:

- sprytne podpowiadanie
- debugging
- ładne podświetlanie wszystkiego
- synchro z ftp
- pluginy dla systemów kontroli wersji

a do tego lekkie jak piórko, przy tym potworze jakim jest eclipse (czy tam zend studio)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.