Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Newsletter
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xxdrago
Witam, buduje newsletter i stanąłem na problemie jak wysłać do każdego e-mail z osobna głownie chodzi mi o to żeby po wysłaniu e-maila szedł następny jak takie coś zrobić? Mam nadzieje że da się to zrozumieć co napisałem smile.gif
kudlatypawelek
Nie napisałeś gdzie przechowujesz dane osób, do których wysyłany będzie newsletter. Zakładając bazę danych możesz pobrać użytkowników i w pętli wysyłać do każdego emaila. Żeby nie narażać się na blokady serwerów warto wysyłanie obsługiwać cronem i jednorazowo wysyłać maila do określonej liczby odbiorców, jednocześnie aktualizując tych do których mail poszedł.
xxdrago
Dziękuję za odpowiedz,
wszystko jest trzymane w bazie danych (MYSQL). Myślę własnie nad pętlą while tylko nie wiem jak zapisać warunek.
kudlatypawelek
Tu raczej nie o while() chodzi, tylko o ustawienia dodatkowej kolumny w tabeli użytkowników (wartości 0/1). Selectem pobierasz te wiersze gdzie masz zero (na początku wszystkie wiersze mają 0) z odpowiednim limitem. W pętli wysyłasz maila i dajesz update z 0 na 1. Jak już nie będzie co pobierać z tabeli to znaczy, że doszedłeś do końca i warto wtedy dać globalnego update z 1 na 0 (przed kolejnym newsletterm). To tak w telegraficznym skrócie.
CuteOne
Zobacz sobie kod Temat: PHPRozsylka masowa maili
xxdrago
To jaką pętlą to zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.