Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: serwer minercraft
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
El Nino9
Na wstępie przepraszam, jeśli to zły dział.
Chciałbym spytać, czy możliwe jest zainstalowanie serwera do gry minercraft na zewnętrznym serwerze.
chodzi mi o to, czy jeśli wykupie jakiś hosting, lub chociażby założę konto na jakimś darmowym, to czy jest możliwość, aby postawić tam serwer minercraft.
pliki instalacyjne ściąga się z internetu, tylko jak to odpalić na zewnętrznym hostingu?
z góry dziękuję,
pozdrawiam
IceManSpy
Tak, zły dział smile.gif

Na hostingu do www nie możesz postawić serwera do minecrafta. Nawet nie wiem czy na dedykowanych byś mógł. Nie do tego są stworzone. Musisz wykupić normalny serwer do gier, choć nie wiem czy do minecrafta istnieją.
El Nino9
Dzięki za odpowiedź.
Serwery do minercrafta rzeczywiście istnieją i można je wykupić, ale cena koło 700 złotych za rok odstrasza.
szkoda, w takim razie za serwer będzie musiał posłużyć mój komputer.
pozdrawiam
ShadowD
Jakikolwiek dedyk lub vps z regulaminem w którym nie ma zmianek o braku możliwości stawiania gier lub minecrafta, ta druga forma pojawia się bardzo często ostatnimi czasy.

Nie nastawiaj się że server za 20zł miesięcznie będzie działał z minecraftem, trzeba coś mocniejszego - na pewno w sieci ktoś pisał już o wymaganiach, poszukaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.