Potrzebuję z pewnego serwisu, dajmy na to a.pl pobrać plik. Aby pobrać plik muszę najpierw do niego się zalogować. Z tym nie ma problemu (curl) jak i również nie mam problemu z pobraniem pliku (robię to za pomocą przekierowania 301). Problem jest następujący - plik jest generowany dla IP, który go chce pobrać. Czyli - na localhoscie wszystko działa pięknie (oczywiście jeśli ja pobieram plik). Schody zaczynają się, gdy postawię skrypt na serwerze. Wtedy IP pobierane jest z serwera a nie od użytkownika który wszedł na skrypt (nasz kochany curl). I w wyniku czego - fakt, dostanę adres linku, ale go nie pobiorę, bo serwis a.pl nie przypisał do niego adresu IP użytkownika tylko mojego serwera.
Mam jedno rozwiązanie - poprzez streaming pliku. Czyli serwer pośredniczy w przesyłaniu pliku do użytkownika. Takie rozwiązanie niestety mnie nie satysfakcjonuje, ponieważ zżera transfer z mojego serwera i prędkość jest uzależniona od mojego serwera. Jak zrobić, aby adres IP był pobrany nie z serwera a od użytkownika który wszedł na mój skrypt? Proszę tylko nie pisać, że się nie da - widziałem jak takie coś działało na pewnej stronie, jednak skryptu w .php nie pobiorę, żebym mógł sprawdzić jak to jest zrobione