Jestem raczkujący w temacie PHP, i natknąłem się na problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Mianowicie chodzi o to że mam pewną drop-down list do której wczytują się w odpowiednie pola dane z bazy. W czym więc problem? Już tłumaczę. W momencie gdy kod wygląda tak (zaraz wyjaśnię po co te pierwsze linijki):
$for=$_REQUEST['for']; $query1 = "SELECT IdForum FROM Forums WHERE TypeOfForum = '$for'"; $query = "SELECT distinct Login FROM JoinFU"; foreach ($line as $col_value) {} } $wybusr=$_REQUEST['usrname'];
wszystko działa i z listy można wybrać dowolnego użytkownika. Problem w tym że ja chciałbym tylko tych którzy są przypisani do danego forum (stąd 3 pierwsze linie kodu). Stwierdziłem że trzeba zmienić zapytanie z
$query = "SELECT distinct Login FROM JoinFU;
na
$query = "SELECT distinct Login FROM JoinFU WHERE IdForum = '$result1'";
Wydawać by się mogło że to załatwi sprawę, skoro przedstawiony SELECT w MySQLowej konsoli zwraca co powinien. Jeśli natomiast chodzi o drop-down listę, niestety już nie. Po tej małej zmianie zamiast kilku użytkowników wyświetla mi się tylko i wyłącznie jeden, i w każdym przypadku ten sam. Ktoś wie o co może chodzić? Z góry bardzo dziękuję za pomoc