Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Eclips PDT + plugin Aptana - brak podpowiedzi w JS
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
rulespl
Witam

Używam Eclipse 3.6 i ostatnio na potrzeby JavaScript (jQuery) doinstalowałem plugin Aptany (3.0.4).
Niestety z tego co widzę, to nie mam code assitenta.
Nie wiem jak doinstalować dodatki do plaginu Aptany.
Wyczytałem, że w menu HELP->Install Aptana Features można coś doinstalować, ale u mnie nic takiego nie ma.
W zakładce Window > Preferences > Aptana > Editors > JavaScript nie ma nic takiego jak Code Assist
darko
Są 3 wyjścia:
1) spróbować na Aptanie w wersji stand-alone
2) spróbować włączyć javascript support dla całego projektu w Eclipsie
3) reinstall Eclipsa już bez wtyczki Aptany
rulespl
Cytat(darko @ 19.08.2011, 15:52:33 ) *
Są 3 wyjścia:
1) spróbować na Aptanie w wersji stand-alone
2) spróbować włączyć javascript support dla całego projektu w Eclipsie
3) reinstall Eclipsa już bez wtyczki Aptany

1) Nie bardzo pasuje mi używanie Aptany odzielnie, wole jako plugin.
2) Support js dla javascript jest włączony
3) Co mi da reinstalacja eclipse, bo nie wiem czy mi się opłaca ?
darko
ad 3) Przywrócisz ide do stanu sprzed instalacji wtyczki, kiedy jeszcze obsługa podpowiedzi dla js działała.
ps Aptana w wersji stand-alone to funkcjonalnie taki sam eclipse tylko 5x szybciej się uruchamia od eclipsa.
everth
Hm, od paru dni siedzę na Eclipse Indigo więc doradzałbym ci migrację. W Helios edytor JSa ciągle miał jakieś problemy a Aptana zatrzymała się chyba na jQuery 1.3 (w każdym razie ja na nim nie polegałem). Teraz sprawdziłem czy pojawiły się jakieś nowe wtyczki, i rzeczywiście pojawiło się niezależne wsparcie dla jQuery (plugin to JSDT jQuery, można znaleźć przez Market). I co dziwne działa. Dla Indigo w ogóle chyba jest więcej wtyczek przydatnych od strony webdevelopera (subiektywne wrażenie po paru dniach ustawiania Eclipsa).
darko
Dodam od siebie, że z Aptaną w wersji stand-alone miałem poważny problem z uruchomieniem debuggera (XDebug) bez którego już nie wyobrażam sobie codziennej pracy.
rulespl
Cytat(everth @ 20.08.2011, 21:56:23 ) *
Hm, od paru dni siedzę na Eclipse Indigo więc doradzałbym ci migrację. W Helios edytor JSa ciągle miał jakieś problemy a Aptana zatrzymała się chyba na jQuery 1.3 (w każdym razie ja na nim nie polegałem). Teraz sprawdziłem czy pojawiły się jakieś nowe wtyczki, i rzeczywiście pojawiło się niezależne wsparcie dla jQuery (plugin to JSDT jQuery, można znaleźć przez Market). I co dziwne działa. Dla Indigo w ogóle chyba jest więcej wtyczek przydatnych od strony webdevelopera (subiektywne wrażenie po paru dniach ustawiania Eclipsa).

Odinstalowałem plugin Aptany, zainstalowałem Indigo i plugin JSDT jQuery. Jeszcze trzeba było dodać bibliotekę jQuery do projektu i śmiga elegancko.
Wielkie dzieki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.