Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jmeter
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
michaldaro
Jeśli byłby ktoś życzliwy prosiłbym o kontakt mailowy osoby znającej narzędzie do testowania aplikacji webowych
JMETER. Jestem osoba początkująca i proszę o jakąkolwiek pomoc do przeprowadzenia chociaż jednego testu. Chciałbym poznać taką osobę i porozmawiać o tym narzędziu. Moje uwagi przedstawię w kolejnych postach. Proszę pisać na priv

Może ktoś będzie wiedział w jaki sposób można przeprowadzić test formularza osoby już zalogowanej do systemu aplikacji.
nospor
jmeter ma dokumentację, w której pokazane są testowe scenariusze, między innymi zalogowana osoba. Czemu z tego nie skorzystasz?

ps: czemu dajesz to z tagiem PHP? Przecież to nie ma żadnego związku z php :/ Przenoszę
michaldaro
A mógłbyś mi podać link bo nie mogę znaleźć tego. w którym miejscu jest to napisane?
nospor
jmeter bawiłem się parę lat temu, stąd moja chyba pomyłka co do dokumentacji.
Po dokładniejszym przypomnieniu, to nie chodziło o dokumentację jako taką tylko o przykłady. Wraz z jmeter ściągane są przykłady. i to właśnie w tych przykładowych projektach opisane są różne sytuacje i to właśnie na podstawie analizy tych przykładów uczyłem się jak używać jmeter. Był tam też przykład z zalogowanym użytkownikiem.
michaldaro
A mógłbyś mi odnależć ten fragment gdzie to jest napisane bo nie mogę znależć tego.
nospor
Nie pisz mi PW do każdego posta jakiego napiszesz.

File->Open i w katalogu jmeter bodajże printable_docs/demo masz przykłady
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.