Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]BenefitPartner.net - artykuły sponsorowane w grach i portalach społecznościowych
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
lewal
Witam,

chciałbym przedstawić do oceny stronę projektu nad którym pracuję.

Jest to platforma do publikacji artykułów reklamowych w grach internetowych i portalach społecznościowych.
W zamian za czytanie artykułów użytkownicy otrzymują wirtualną walutę swojego serwisu, a ich właściciele dostają realne pieniądze.

Przy okazji poszukuję kilku testerów, którzy chcieliby zareklamować swój produkt, usługę lub serwis za pomocą platformy. Reklama w ramach testów jest darmowa (sam pokryję koszty na rzecz reklamobiorców).
Szczególnie mile widziani są właściciele blogów, czy stron, którzy w zamian za wspomnianą reklamę będą chcieli umieścić obiektywny wpis na swojej stronie.

Równolegle szukam właścicieli gier lub portali z dowolnym typem wirtualnej waluty, którzy chcą zintegrować swój serwis z platformą. Tak jak wspomniałem oni otrzymają wynagrodzenie zależne od ilości artykułów przeczytanych na ich serwisie.

Strona platformy: http://www.benefitpartner.net
Szczegóły:
- dla reklamodawców: http://www.benefitpartner.net/advertiser/
- dla właścicieli gier i portali z wirtualną walutą: http://www.benefitpartner.net/publisher/

Z góry dziękuję za opinie i oceny.

Bez bicia przyznaję się, że projekt jest w Pythonie, a nie w PHP... ale pozwoliłem sobie na posta bo w regulaminie nie znalazłem żadnych przeciwskazań wink.gif
ActivePlayer
bardzo podoba mi się ten typ grafiki specool.gif

pod chrome ten link: http://www.benefitpartner.net/advertiser/ od czasu do czasu się lekko rozjeżdza (przycisk załóż konto jest czasem wyżej a czasem niżej)

na stronie głównej ten nagłówek po prawej stronie wygląda troche paskudnie z powodu braku paddingu z lewej strony.

podhasło marketingowe - "ulotki w portalach i grach online" - masakra. czy to naprawde precyzyjnie mówi czym się zajmujesz?

technicznie:
1. przenieś css oraz javascript do osobnego pliku
2. popracuj nad tagiem title, oraz ogólnie metatagami.

pomysł całkiem spoko i życzę powodzenia.
lewal
Cytat(ActivePlayer @ 4.09.2011, 21:50:11 ) *
bardzo podoba mi się ten typ grafiki specool.gif

pod chrome ten link: http://www.benefitpartner.net/advertiser/ od czasu do czasu się lekko rozjeżdza (przycisk załóż konto jest czasem wyżej a czasem niżej)

na stronie głównej ten nagłówek po prawej stronie wygląda troche paskudnie z powodu braku paddingu z lewej strony.

podhasło marketingowe - "ulotki w portalach i grach online" - masakra. czy to naprawde precyzyjnie mówi czym się zajmujesz?

technicznie:
1. przenieś css oraz javascript do osobnego pliku
2. popracuj nad tagiem title, oraz ogólnie metatagami.

pomysł całkiem spoko i życzę powodzenia.

Poprawiłem ten rozjazd. Dalej nie jest idealnie, ale chyba już lepiej.

Hasło "ulotki w portalach i grach online" zmieniłem na "artykuły sponsorowane w portalach i grach online. Tyle, że są jeszcze pewne problemy z cache przeglądarki więc nie wszyscy będą widzieć nowe hasło.

Nie do końca rozumiem o co chodzi z tym paddingiem dla nagłówka (który nagłówek?) moge liczyć na jakiegoś screena albo dokładniejsze wyjaśnienie? Może to kwestia przeglądarki?

Title i meta tagi poprawie, dzięki za sugestię.

CSS i JS są w osobnych plikach na poziomie szablonów. Wywale je też osobno na poziomie HTML jak tylko będę miał w miarę ostateczną wersję i nie będzie tak częstych zmian. Teraz powodowałoby to kolejne problemy z cache.

Dzięki za uwagi smile.gif
askone
Ogólnie bardzo schludnie i ładnie wink.gif

Jedyne co mnie zastanowiło to brak wyróżnienia aktualnie wybranej opcji menu dla: strona główna, reklamodawcy, wydawcy. Dla opcji "zaloguj" pojawia się ładne pomarańczowe wyróżnienie.

Pozdrawiam
lewal
Cytat(askone @ 5.09.2011, 11:11:36 ) *
Ogólnie bardzo schludnie i ładnie wink.gif

Jedyne co mnie zastanowiło to brak wyróżnienia aktualnie wybranej opcji menu dla: strona główna, reklamodawcy, wydawcy. Dla opcji "zaloguj" pojawia się ładne pomarańczowe wyróżnienie.

Pozdrawiam

poprawię, dzięki
trucksweb
w kod sie nie zaglebialem zbyt gleboko ale design jest jakby to powiedziec- tez w fazie zamknietych testow.

-Przemysl menu gorne,
-popraw typografie bo lezy
-zabezpiecz formularze (mozna przeslac puste + brak walidacji)
-rozwalaja sie formularze np. logowania po przeslaniu pustego lub blednego
-za duze ikony po prawej stronie
-do tego raz masz je w odcieniach szarosci a potem w kolorze

jak dla mnie to 2/10
lewal
Cytat(trucksweb @ 7.09.2011, 10:43:06 ) *
w kod sie nie zaglebialem zbyt gleboko ale design jest jakby to powiedziec- tez w fazie zamknietych testow.

-Przemysl menu gorne,
-popraw typografie bo lezy
-zabezpiecz formularze (mozna przeslac puste + brak walidacji)
-rozwalaja sie formularze np. logowania po przeslaniu pustego lub blednego
-za duze ikony po prawej stronie
-do tego raz masz je w odcieniach szarosci a potem w kolorze

jak dla mnie to 2/10

Dzięki za konstruktywne uwagi smile.gif
Miła odmiana w stosunku do uwag z poprzedniego forum na którym powiedzieli, że jest źle i tyle.

Postaram się wprowadzić te zmiany.
usb2.0
a brak hoverów w głównym poziomym menu jest celowy?smile.gif
Daiquiri
Jak zwykle lista:
[-] Dla mnie menu wygląda jakby przez przypadek "wyjechało" z czarnego paska na górze. Zwłaszcza, iż brakuje konsekwencji w dalszym układzie strony.
[-] Jak już wspomniał, trucksweb, typografia,
[-] Strona startowa sprawia wrażenie pustej,
[-] Informacje na podstronach są tak pogrupowane, że ciężko się je przegląda,
[-] Średnio mi się widzi "noise" w tle,
[-] Brakuje mi chociażby logotypu w lewym górnym rogu,

[+] Widać zalążek czegoś fajnego,
[+] Za wkład pracy smile.gif
lewal
Cytat(Daiquiri @ 7.09.2011, 14:37:12 ) *
Jak zwykle lista:
[-] Dla mnie menu wygląda jakby przez przypadek "wyjechało" z czarnego paska na górze. Zwłaszcza, iż brakuje konsekwencji w dalszym układzie strony.
[-] Jak już wspomniał, trucksweb, typografia,
[-] Strona startowa sprawia wrażenie pustej,
[-] Informacje na podstronach są tak pogrupowane, że ciężko się je przegląda,
[-] Średnio mi się widzi "noise" w tle,
[-] Brakuje mi chociażby logotypu w lewym górnym rogu,

[+] Widać zalążek czegoś fajnego,
[+] Za wkład pracy smile.gif

Dzięki za listę smile.gif
Helid
Layout wygląda mi trochę znajomo.
Do poprawy przede wszystkim paddingi, ponad to okna dialogowe (w ogóle nie pasują).
ervico
Dla mnie ta nawigacja na górze za duża zmniejszył bym ją o połowę,źle wypozycjonowane podstrony (przynajmniej u mnie na przeglądarce) czcionka w niektórych miejscach za duża .
Co do CSS-a:
- h1 font-size:30px; za duże ja bym dał 18px też inne h mają za dużą wielkość zmiejsz je o połowę \,
- "Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif; używaj Tahoma, sans-serif, Helvetica, arial,
- html, body { height:100%;} po co?questionmark.gif,
- font-size:100%; wtf?,
-h1, h2, itd {font-family:Georgia, "Times New Roman", Times, serif;} po co to znowu przepisujesz jak to masz w .body,html,
- p {margin-bottom:19px;}
.p { margin-bottom:0;}
.p1 { margin-bottom:17px;} itd po co ?
mozna skrócić zapis napisac tylko
p,.p1,.p2 itd {margin-bottom:19px;}

Tyle jak coś złe napisałem to przepraszam smile.gif
6/10

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.