Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: King Of Simple
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jacked
Cześć, chciałbym Wam pokazać mój najnowszy, jeszcze nie w 100% skończony szablon. Chciałem żeby ten szablon był przede wszystkim prosty, i elegancki. W przyszłości chcę dobudować do niego panel administracyjny, a sam ten szablon wykorzystać jako freamwork do dalszych projektów. smile.gif Skórka napisana w HTML 5 i CSS3, są dwa błędy podczas validacji W3C, ale niestety nie z mojej winy - darmowy hosting wrzucił kod google analytic który najwyraźniej nie jest poprawnie napisany.
Zachęcam do oceniania!

King Of Simple
!*!
Szału nie ma wink.gif

- obrazkach mieszasz css z html
- logo mogłeś zrobić już z webfonts zamiast obrazka.
- nie wiem czy to tylko u mnie, ale jak najadę na link, to zaznacza się on bardzo wolno.

Te tło kolorowe pomiędzy sidbarem a article generujesz czy wczytujesz obrazek?

Dopracuj to jeszcze.
Rid
W HTML 5 i CSS3,można było bardziej się postarać jeśli chodzi o wygląd,gdyż technologia ta daje większe możliwości pod względem graficznym.
Ps.Nie wszystkie przeglądarki poprawnie renderują HTML 5 i CSS3.
!*!
Cytat(Rid @ 10.09.2011, 18:26:42 ) *
Ps.Nie wszystkie przeglądarki poprawnie renderują HTML5.

HTML5 jest kompatybilny wstecz, przez co każda przeglądarka go renderuje.
Rid
Cytat

Całkowicie się z tym,nie zgodzę.Zobacz jak generowany jest nowy tag <canvas> w starszych przeglądarkach.
!*!
Tak samo jak w tych nowszych. Tylko w IE > 9 trzeba użyć ExplorerCanvas, aby min "składnia była jednakowa".
pedro84
Cytat(!*! @ 10.09.2011, 18:28:44 ) *

Dobry art nt. temat: http://mattwilcox.net/archive/entry/id/957
Rid
Można fajnie przetestować sobie przeglądarkę pod względem kompatybilności HTML5.Ja mam FF3 i,ma dużo "no" z tej strony.
!*!
Cytat(pedro84 @ 10.09.2011, 18:45:37 ) *

Pod jakim względem dobry? Argument o sprzęcie korporacyjnym zarządzanym nieumiejętnie jest trochę przeterminowany, bo czasy świetności IE6 nie wrócą. Już pominę datę publikacji.

Poza tym każdy tag html5 jest renderowany, jego obsługa jak choćby video/audio to już inna kwestia, bo każdy producent chce wciskać kawałek tortu ze swoją posypką. Dlatego nie wykorzystuje się ich w pełni, a pisze własne nakładki co jest z korzyścią dla spójnego wyglądu działania. Możliwość podczepienia pod te tagi np zamiennika flash też jest, więc dla uparciuchów kochających IE nie widzę problemu.
gszesiek
Będę szczery - brzydszego tła nie widziałem ostatnio smile.gif

Obrazki nachodzą na siebie Firefox 3.6.12, Linux
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.