Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Responsywność Windows ce 3.0 + IE
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
athabus
Witam,
planuję napisać aplikację w php, która będzie obsługiwana z poziomu pda z windowsem ce 3.0 (IE).

Nigdy jednak nie miałem takiego urządzenia w ręce, a system już jest dość wiekowy więc chciałbym was zapytać jak wygląda responsywność takiej przeglądarki i najważniejsze czy obsługiwany jest poprawnie AJAX.

Co chcę zrobić:
- uruchomić pda ze skanerem kodów kreskowych i wbudowanym wifi tak aby współpracowało z systemem magazynowym napisanym w php. PDA będzie miał magazynier pakujący zamówienie i będzie na bieżąco wbijał kody kreskowe pakowanych produktów do systemu odpalonego w przeglądarce. Po każdym kodzie będzie wywoływana akcja ajaxowa na serwerze i zwracany rezultat.
Sama strona oczywiście będzie tak dostosowana aby nie obciążała systemu - czyli bez grafiki, tabelek etc - głównie formularz + trochę ajaxa.

Czy coś takiego będzie działać poprawnie, czy raczej każde wbicie kodu zajmie 2-4 sekundy.

Sam system może być uruchomiony nawet na maszynie w lokalnej sieci więc chodzi mi o komunikację z pominięciem łącza internetowego.

PS. temat nawiązuje do mojego ogólnego zapytania Temat: Inwentaryzator, ale jednak zrobiłem osobny temat bo to bardziej ogólne pytanie.
l0ud
Z tego wynika że tamtejsza przeglądarka funkcjonalnością odpowiada IE 4.0. Wg Wikipedii XMLHttpRequest jest dostępny od IE w wersji 5.0, więc odpada. Poza tym, tamten dokument wyszczególniał, że m.in. cały XML nie jest obsługiwany, więc to kompletna porażka...
athabus
No to bieda ;-(
Dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.