pietrov8
19.09.2011, 19:11:47
Witam.
Mam taki problem. Mianowicie mam funkcję hover połączoną z skryptem PIE CSS3. Chciałbym by PIE CSS3 wykonywał swoje zadania zaraz po załadowaniu strony, by po najechaniu na dany element on był już zaokrąglony. Bo zazwyczaj jest tak że po najechaniu pojawiają się kontury ostre a dopiero po 1-2 s się zaokrąglają...
kamil4u
19.09.2011, 19:58:06
Nie do końca rozumiem Twój post... Napisz coś więcej.
Na razie mogę napisać, żebyś zamiast zdarzenia onload skorzystał z DOMContentLoaded(
http://riddle.jogger.pl/2007/05/22/wykonyw...aladowaniu-dom/ )
pietrov8
19.09.2011, 20:31:44
Mianowicie chodzi o taką rzecz. Gdy mam element <a></a> który jest bez tła, ale po najechaniu myszką tło się pojawia (obrazek) i ma być zaokrąglone to następuje taka sytuacja: Po najechaniu na element obrazek się wyświetla a po chwili dochodzą do tego zaokrąglone rogi. Dodam że taka sytuacja dzieje się w IE7 i IE8 na reszcie przeglądarek jest ok.
kamil4u
19.09.2011, 21:13:48
Przy załadowaniu strony musisz zrobić operację 'hover' zrobić w tle, dzięki temu przeglądarka zapamięta efekt i nie będzie opóźnienia. Jako, że nie znam PIE CSS3, będzie mi ciężko Ci pomóc "kodowo".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.