Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapisywanie NA ftp
Forum PHP.pl > Forum > PHP
CTRL
Witam, to mój pierwszy post!

Obserwuję wasze forum odkąd zacząłem swoją przygodę z PHP, i bardzo mi się przydaliście. smile.gif Pierwszy raz mam na tyle poważny problem, że postanowiłem do Was napisać.

Więc: Kilka razy już przyszło mi instalować wordpressa, myBB, i inne CMS'y na swoim serwerze. Pomyślałem, że dużo łatwiej byłoby ściągać przez FTP z internetu. Zainspirował mnie wordpress ściągający aktualizację. Aktualizacja nie musi przechodzić przez mój komputer, i nie muszę się martwić kaprysami Total Commandera. Czy jest więc możliwe coś takiego? Znaczy uruchomienie tego na swojej 'stronce' ?

PS: Oceńcie moją stronke www.m.cezary.pl

Pozdrawiam, Marcin Wieczorek
!*!
Przez tyle lat funkcjonowania forum ten login był wolny? Aż dziwne.
Do oceniania stron masz osobny dział, ale jeśli mogę coś polecić obadaj ten temat Temat: E Biznes to juz strata czasu i pieniedzy autor Cie pokocha, jak zobaczy Twój cennik wink.gif

Co do wgrywania na FTP. Nie wiem jak to działa dokładnie na WP, ale z poziomu php sprawdzasz wersję pliku, po czym mając adres nowej wersji zapisujesz je w katalogu. dokładnie na tej samej zasadzie jakbyś wysyłał go formularzem, przy czym cały proces wrzucasz np do CRONa aby uczynił to np co kilka dni.
CTRL
Też się zdziwiłem co do nicku, ale fajnie że takowy dopadłem. Dopiero zaczynam swoją przygodę z robieniem stron i skryptów dlatego taki cennik, ale mam dobrego grafika. smile.gif

@topic: Teorie to ja niby znam, ale nie wiem jak tego dokonać. Potrzebne mi są jakieś przykłady, bo google nic o tym nie wiedzą. Pewnie dlatego że nie umiem zadać pytania. Ktoś ma jakieś pomysły? :C

Aha, i jeszcze jedno zagadnienie do omówienia mam:
Chcę zrobić system newsów, ale nie wiem jak je wyświetlać.
Mogę zrobić readdir (czy jakoś tak) ale nie wiem jaka będzie kolejność i jak ułożyć newsy.
Mogę plik np news.html odczytać, wyciąć, wkleić nowego newsa i za tym wkleić reszte newsów.
Mogę czytać po dacie (nie wiem jak i czy wgl tak się da)
Moge zapisywać w bazie kolejność (nie ogarniam o.0)
Mogę zrobić to ręcznie...
!*!
http://phpkurs.pl/
CTRL
Problem w tym, że ja nie wiem od czego zacząć, więc sam link mi nie wystarczy, szukałem i nie znalazłem. smile.gif
!*!
Zacznij od początku, nauki php, bo pytasz od podstawy.
CuteOne
W między czasie naucz się obsługi jakiejś bazy danych np. MySQL bo trzymanie newsów(w takiej formie jak podałeś) w plikach mija się z celem

ps. panel administratora za 10zł.......... questionmark.gif Jestem ciekaw co się w nim znajduje ^-^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.