Męczę się z panelem administracyjnym z książki "PHP5, Apache i MySQL". Masa błędów i problemów.
Natrafiłem na problem, którego przeskoczyć nie mogę - mianowicie po wpisaniu danych do formularza i kliknięciu "uaktualnij" wyświetla mi się, że dane są niby zaktualizowane. Błędy nie wyskakują, ale tak czy siak w bazie zostają stare dane.
Poniżej wklejam kod strony. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
ID usera podaje poprawnie, gdyż username i hasło wyświetlają mi się poprawnie w formularzu.
<?php include "include/conn.inc.php"; if (($_SESSION['admin_logged'] !="") && ($_SESSION['admin_password'] !="")) { ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" /> <title>Panel administracyjny - Aktualizacja użytkowników || www.transportmiejski.info</title> </head> <body> Aktualizacja informacji o użytkowniku:<br><br> <?php if ($_POST['submit'] != "") { $query_update = "UPDATE admin SET username = '" . $_POST['username'] . "', password = (PASSWORD('" . $_POST['password'] . "')), first_name = '" . $_POST['first_name'] . "', last_name = '" . $_POST['last_name'] . "', email = '" . $_POST['email'] . "' " . "WHERE id = '" . $_POST['id'] . "'"; ?> <b> Informacje zostały uaktualnione.</b><br> <a href="admin_panel.php">Kliknij tutaj</a>. aby powrócić do panelu administracyjnego.<br><br> <?php } else { $query = "SELECT * FROM admin WHERE id = '" . $_POST['id'] . "'"; ?> <form action="update_admin.php" method="post"> Hasło: <input type="password" name="password" value=""> <br> <input type="submit" name="submit" value="Uaktualnij"> <input type="button" value="Anuluj" onclick="history.go(-1);"> </form> <?php } ?> </p> </body> </html> <?php } else { include "unlogged_admin.php"; } ?>