Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Projekt portfolio- webdevelopment - do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Twist
Założenia:
- prezentowanie swoich umiejętności i portfolio potencjalnym pracodawcom/zleceniodawcom.
- minimalizm
- każda podstrona będzie nieco inna, ze wspólnym topem.

Link - strona główna:
Link - podstrona "O mnie":

Planowane zmiany:
1. czcionka bezszeryfowa dla tekstów contentowych
2. wprowadzenie overu w postaci zmiany koloru na krwistoczerwony
blooregard
Poza tymi paskami w topie reszta bardzo fajna - prosto, czytelnie, bez zbędnych fajerwerków, ja takie strony lubię, więc mi się podoba smile.gif

qrooel
Bardzo ładna, mnie się podobają minimalistyczne strony.

A tak na marginesie: twierdzisz, że znasz już PSa w 100%? ;>
Twist
Podane wartości to raczej "Lorem Ipsum", ale co do znajomości PS'a to zależy pod jakim kątem to rozpatrywać. Jak wiadomo program Adobe to prawdziwa machina do tworzenia grafiki o ogromnych możliwościach, a co za tym idzie - ciężko (o ile to możliwe) poznać wszystkie jego możliwości. W podanym kontekście - 100% rozumiem, przez:

1. "Czuje się w tej technologi bardzo swobodnie, mam doświadczenie i potrafię rozwiązać niemalże każdy problem na jaki natrafię przy pracy nad stroną WWW"

a nie:
  1. "Znam PS'a pod każdym możliwym zastosowaniem"

Chociaż faktycznie, może to być dwojako rozumiane.

Dzięki za opinie
everth
Takie pytanie: zastanawiałeś się nad serwowaniem całego dokumentu statycznie? Bo patrzę i w zasadzie nic tam nadmiarowego poza czystym HTMLem +CSSem nie widzę. HTML5+Microdata też fajnie by tutaj leżało (czysty dokument z podziałem na sekcje).
Twist
Myślałem, żeby zrobić to w XHTML + CSS3 oraz wczytywania podstron AJAXem. HTML5 znam słabo, więc możliwe, że nie wiem co do mnie mówisz, hehe

Zastanawiam się jak będzie wyglądać Georgia bez Autoaliasingu w przeglądarce. Obawiam się, że średnio.
everth
Nie, nie o AJAX mi tutaj chodzi wink.gif. Bardziej o to że skoro prawdopodobnie będzie to niewielka ilość tekstu to lepiej scalić podstrony w sekcje i pokazywać je JSem w zależności od wyboru użytkownika w menu. Bez JSa lądujesz w czystej nawigacji po atrybutach ID, w innym wypadku strona wygląda jak każda inna. Bot łyknie takie coś w całości, normalnym użytkownikom też może się przydać takie podejście (nie zawsze ma się ten zasięg).

Co do HTML5 to lektura do poduchy (fajnie się czyta).
croc
Ładna stronka, nie mam większych zastrzeżeń.

Popieram pomysł wyświetlania treści JavaScriptem. Najlepiej jak poszczególne strony będą się np. wysuwać. Dodam od siebie, że lubię gdy podobne efekty podpięte są nie pod onclick, ale onmousedown. Daje to wrażenie doskonałej responsywności.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.