Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Obsluga bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
SzklankaWodki
Jak sprawdzic czy moge na serwerze stworzyc baze danych i jesli tak to czy moge zainstalowac phpmyadmin ? (czy trudna jest instalacja phpmyadmin ?)
konrados
Np. zapytać się firmy, w której ten serwer masz?
SzklankaWodki
Wlasnie nie ma takiej mozliwosci :/
konrados
Właściciel/admin nie żyją? To w takim razie masz poważniejsze problemy niż tylko dostęp do bazy danych.
Crozin
Połącz się z bazą danych i sprawdź czy użytkownik, którym się łączy ma uprawnienia do tworzenia nowych baz danych.

PMA to zwykły skrypt PHP, który chyba nawet nie wymaga jakiś specjalnych, niestandardowych rozszerzeń.
konrados
@crozin - chyba jakby miał dane dostępowe to by nie pytał smile.gif Stąd moja odpowiedź.
SzklankaWodki
ale ja mam dane dostepowe do serwera smile.gif tylko nie bardzo wiem jak sprawdzic czy moge stworzyc na tym serwerze jakies bazy danych a nie bardzo wiem kto jest adminem ...
roghatt
ale pisząc, że masz dostęp do serwera masz na myśli dostęp do FTPa czy dostęp do panelu zarządzania swoim kontem? smile.gif
SzklankaWodki
mam dostep do FTP
SzklankaWodki
Skopiowalem na serwer phpmyadmin i utworzylem nowy serwer i ciagle dostaje odpowiedz podczas proby logowania: #2002 Cannot log in to the MySQL server

localhost (probowalem rowniez z 127.0.0.1) - tcp - mysql
Bobek1910
Spróbuj może wgrać na początek phpminiadmin... ?
SzklankaWodki
Ok ludziska ale moze to po stronie serwera jest cos nie tak ? tzn moze ten hosting nie zezwala posiadania czegos takiego jak bazy dancyh ? nie znam sie na tym ale czy moze tak byc ? Czy np. w tym pliku info - nie ma informacji na ten temat ze serwer obsluguje to ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.