No coz Panowie, dziekuje, ale chyba przecenilem swoje mozliwosci jeszcze,
dragossani - XML, jest jeszcze nie na moje umiejetnosci, moze wkrotce, jesli chodzi o eval() tu juz lepiej, ale jakos nie moge zczaic jak to ugryzc no bo tak powiedzmy, ze wyluskalem juz przez 'SELECT' zawartosc komurki z bazy MySql, powiedzmy tez ze stworzylem zmienna $tekstArtykulu do ktorej wstawilem ta zawartosc, zeby latwiej mi bylo nia operowac wtawiajac w html, wiec robie tak
print $tekstArtykulu;
1. pytanie brzmi jak urzyc skladni funkcji eval(), zeby przetworzyc zmienna $tekstArtykulu
2. pytanie drugie jak w bazie danych wstawic w tekst ktory pozniej jest zmienna $tekstArtykulu, wywolanie fukcji, ktora powiedzmy nazywa sie
function rysujObrazek ($a, $b, $c) {itd tu uwzgladniajac zmienne przekazane do fukcji buduje tabelke z podpisem i rysunkiem w srodku...}
czym oddzielic
rysujObrazek("cos", "cos", "cos") od tekstu artykulu w komorce bazy danych jesli wogole czyms trzeba to rozdzielac,
no coz sporo tego belkotu, jesli chcielibyscie mi przyblizyc ten temat lub wskazac miejsce gdzie bylby jakis taki przyklad, z gory dziekuje
jesli chodzi o twoja rade DeyV to w tym wypadku musze szczerze przyznac, ze wcale nie wiem jak to ugryzc,
przepraszam chlopaki, chyba powinienem zadac to pytanie na forum dla poczatkujacych, bo pomysleliscie, ze w mig zlapie o co wam chodzi, w kazdym badz razie dzieki

, gdyby nie chcialo wam sie juz wiecej pisac