Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Internal server error przy próbie insertu zdjęcia do bazy postgresql
Forum PHP.pl > Forum > PHP
viking
Ktoś może spotkał się z sytuacją że serwer zwraca "(mod_fastcgi.c.3354) response not received, request sent: 518671 on socket: unix:/srv/x.socket for /index.php?, closing connection " przy kodzie

1. $imagick->scaleImage(800, 1300, true);
  2. $this->_thumbnail = base64_encode($imagick);
  3.  
  4.  
  5. # Zapis do Postgresql
  6. DECODE('{$image->getThumbnail()}', 'base64')

Przy mniejszych obrazkach np 100x100 idzie bez problemu.
Sephirus
Wina na bank leży w ustawieniach serwera, spróbuj ustawić większą liczbę requestów dopuszczalnych naraz, większą liczbę procesów i limit przesyłania danych. Nie wiem jak to serwer ale szukałbym w takich opcjach. Serwer może blokować w jakimś stopniu wysyłanie tego obrazka (za duży?) i urywać request, którego baza nie zrozumie itd...
viking
Lighttpd ze spwan-fcgi. Ale dzisiaj próbowałem też podpiąć dla pewności nginxa z php-fpm (akurat pracował skonfigurowany wcześniej pod ruby) i to samo. To samo czyli
Kod
[error] 16020#0: *1 recv() failed (104: Connection reset by peer) while reading response header from upstream.

Dziwne że dzieje się to zupełnie dowolnie, z .png i .jpg. Raz akceptuje 600kB JPG, innym razem odrzuca 40kB. Niektóre przechodzą poprawnie, inne już nie. I tylko sam insert bo obróbka zdjęcia po stronie imagick bez problemu. Zawsze przetwarza i zapisuje.
Sephirus
Słuchaj a serwer bazy jest cały czas ten sam? Chociaż jak on sobie wybiera to co chce wrzucić (raz 40 raz 600kb) to sam nie wiem o co tu biega :/
viking
I w domu, i na produkcji Opensuse x64, Postgresql 9.1. Mam na drugim dysku zainstalowaną Fedorę, może tam na szybko bym to postawił i się upewnił czy to nie bug w oprogramowaniu. Bo jak by sytuacja powtarzała się dla wszytskich np typów zdjęć wtedy mógłbym błędu w kodzie szukać. A tu żadnej reguły nie ma.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.