Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML]Zmiana czcionki css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wolfie
Witam,

Właśnie robię stronkę w Zend frameworku, ale to raczej nie ma bezpośredniego wpływu

Mianowicie, gdy przełączam między wiadokami, lub gdy wchodzę na index.php to przez sekundę mam pogrubioną czciąnkę na całej stronie, a póżniej dopiero robi się normalna

I tak za każdym razem gdy zmieniam widok, przez to przechodzenie między widokami wygląda bardzo mizernie.

W css-ach nie mam wogóle żadnej właściwości związanej z font-wight: bold - jedynie w menu głównym które ma id="menu" nigdzie więcej

Czym to może być spowodowane ?

EDIT--------------------------------------------

Zrobiłem małą analize i wychodzi na to, że biblioteka ext-js coś psuje

Jak to można ominąć, żeby sytle css załączone w ext-js nie wchodziły na stonę ?
Lion_87
Cytat
No i przez sekundkę jest właśnie ta trzcionka, a póżniej wraca do jakiejś innej

ohno-smiley.gif....oook
Wolfie
To na pewno style css dla biblioteki extjs 4

Ciekawe, że tylko chrome tak działa, jest za szybki biggrin.gif

W firefox to nie występuje, wyświetla strone dopiero po załadowaniu wszystkich bibliotek i styli

Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić ?
zaq1991zaq
Może zwyczajnie nie dolaczaj strony z tymi sylami.
Wolfie
No to nie za bardzo wchodzi w grę, bo chce na tej stronie zamieścic projekty w ExtJs 4

Więc raczej to odpada. Chyba żebym zrobił projekty na osobnych podstronach,
ale zależy mi na tym, żeby jednak załączało się to w głównym layouce zenda, bo dzięki temu mam dostęp w całym projekcie w każdym miejscu do biblioteki ExtJs

Może jakieś inne pomysły ?

Pogrzebałem głębiej i problem jest taki :

W chromie defaultowa czcionka to :

font-family: 'Times New Roman';
font-size: 16px;

No i teraz gdy odpalam stronę i nie ma zadeklarowanej czcionki dla dokumentu, to pojawia się właśnie na chwilę ta defaultowa a następnie zmienia się na tą która jest w plikach css biblioteki ExtJs 4

Mial ktokolwiek z tym do czynienia ?

Bo jesli chodzi o trzcionkę to pół biedy, wystarczy zadeklarowac na początku dokumentu daną czionkę i po sprawie,

ale prócz tego mam jeszcze galerie (karuzele) jquery na stronie, która przez to zmienia też na chwilę szerokość i wygląda to na prawę słabo przy starcie strony lub zmianie widoku

Edit -------------------------------------------

Dobra, sprawa załatiwona,

Dzięki, że nikt mi nie pomógł tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.