Nie chciałem tworzyć nowego wątku, ponieważ pamiętałem, że wrzucałem już do oceny swoje dawne dzieła - stąd odpowiedź do tego wątku

.
Tematyka serwisu się nie zmieniła - dalej jest to aplikacja, pozwalająca na zapisywanie i śledzenie kosztów ponoszonych na swój samochód. Co się zmieniło? Przede wszystkim wygląd serwisu - gołym okiem widać Bootstrap (frontendowcem nie jestem, brak mi do tego zmysłu estetyki). Poza tym całość pisałem na frameworku FuelPHP (poza tym, że moim zdaniem jest to dość solidne narzędzie, to jeszcze fajnie komponuje się z tematem

).
Serwis powstał przede wszystkim w wyniku chęci stworzenia
czegoś - by móc się w końcu czymś pochwalić. Na drugim planie jest rentowność: jeśli uda się na tym zarobić chociaż na jeden pełen bak paliwa - świetnie, jeśli nie - trudno

.
Czemu autofiles.pl a nie motostats.pl/fleetio.com/inneMoim planem jest nieco inne podejście do tematu wydatków. W motostats można prowadzić de facto tylko dziennik kosztów. Dostajemy wtedy fajne wykresy, listę wydatków i... no właśnie - nic poza tym. Moim pomysłem na nowość jest wprowadzenie automatycznego powiadamiania o różnych ważnych sytuacjach, związanych z eksploatacją pojazdu. W tej chwili system reaguje wyświetleniem alarmu na podwyższone spalanie lub konieczność wymiany oleju. Docelowo chcę, by powiadamiał o różnych innych sytuacjach - np. zalecanej wymianie świec zapłonowych, opon itp. W tej chwili zastanawiam się w jaki sposób najlepiej to zrobić

. Fleetio zaś jest serwisem anglojęzycznym i nastawionym na zarządzanie flotą pojazdów. Ja chciałem dostarczyć podobne narzędzia, dla użytkowników posiadających tylko kilka pojazdów.
Konto testowelogin: phppl
hasło: forumphppl
Linkautofiles.plCzego potrzebuję?Chciałbym usłyszeć opinię szerszego grona na temat koncepcji, wykonania (czy wygląd nie odstrasza, czy używa się tego wygodnie), no i czego brakuje

. Mam kilka pomysłów na dalszy rozwój, jednak co mi po pomysłach, które nikomu oprócz mnie się nie podobają.