Zrobiłem to tak..
if ($_FILES['file']['size']>0 || $_FILES['file2']['size']>0){ if (((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif") || ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg") || ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")) && ($_FILES["file"]["size"] < 200000)) || ((($_FILES["file2"]["type"] == "image/gif") || ($_FILES["file2"]["type"] == "image/jpeg") || ($_FILES["file2"]["type"] == "image/jpg")) && ($_FILES["file2"]["size"] < 200000))) $uploaddir = 'upl/'; $za='.'; $plik1=$liczby.$za.$rozszerzenie[1]; $plik2=$liczby2.$za.$rozszerzenie2[1]; { tworzminiature($plik1); } else{ if($_FILES["file"]["error"] = '4' || $_FILES["file"]["error"] = '0') else{ } } { tworzminiature($plik2); } else{ } } } else{ } } else{ }
Samo dodawnie jest już walidowane przez jquery przy pomocy Multiple File upload, ale to nie wiele daje(nie liczac tego że mam wstepnie zabezpiecznie przed *.exe itp.), można zrobić np coś takiego że w momęcie dodawania jakiegoś zdjecia java dodawała pole typu hidden ? np. jeśli dodane zostanie jakiekolwiek zdjecia to przesyłane jest również pole <input type="hidden" name="czyjest" value="jest"> ?
Ew. jak by ktoś mogł pomoc jak to inaczej zrobić ?
Widzę że albo namotałem strasznie albo nikt niema pomysłu.. A może można zrobić to za pomocą javascriptu? Znaczy java sprawdza ile plików zostało dodane i dodaje do ukrytego pola wartość (1-3) i wtedy w pętli po kolei dodawane są pliki ?