Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]DIV nie obejmuje całej zawartości?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kukix
Witam.

Mam pewien problem.
Koduje własnie stronę www i mam contener <DIV id="content"> i w nim lewe menu i zawartość całą.
Problem jest taki, że kontener ten nie rozciąga się na całą zawartość. Ustawiłem obramowanie, żeby zobaczyć, jak on wygląda i jest tylko pasek z obramowaniem.

Wyczytałem w internecie, że można dać overflow: hidden; i div zajmie całą przestrzeń, tj dostepne % przestrzeni.

Jak wybrnąć z tego w inny sposób? wysokości na sztywno nie mogę podać.
Sephirus
Przede wszystkim - prawdpodobnie to menu lewe masz z ustawionym float:left (albo coś w tym rodzaju) - moja propozycja przed zamknięcie DIVA 'content' daj:

1. <div style="clear:both"></div>

Co do overflow:hidden to chyba coś źle czytałeś... tongue.gif
kukix
Cytat(Sephirus @ 17.11.2011, 11:22:57 ) *
Przede wszystkim - prawdpodobnie to menu lewe masz z ustawionym float:left (albo coś w tym rodzaju) - moja propozycja przed zamknięcie DIVA 'content' daj:

1. <div style="clear:both"></div>

Co do overflow:hidden to chyba coś źle czytałeś... tongue.gif

Pomogło, dziekuje bardzo.

Overflow: Hidden; tez ma takie działanie, ale obcinało mi wystające elementy.

Dzieki wielkie.
Pawel_W
overflow:auto smile.gif
Kostek.88
auto wstawi pasek przewijania jak zawartosc DIVa przekroczy kontener. hidden utnie jesli masz zdefiniowana wysokosc kontenera, natomiast jestli kontener nie ma okreslonych wymiarow, to overflow rozciaga go po prostu do szerokosci znajdujacych sie w nim elementow.

Oczywiscie sa pewne wyjatki, ale generalnie jest tak jak napisalem.
Pawel_W
w tym wypadku akurat zadziała wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.