Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena serwisu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
GameMaker
Witajcie !

Poproszę o ocenę serwisu oraz o sugestie .

[CIACH]

Jest to stronka , oferująca oglądanie filmów online za darmo . Wystarczy wkleić tylko link.

Pozdrawiam
kujawska
Tak z ciekawości.
Ten link gdzie wkleić coby online za darmo.

!*!
- 10 błędów walidatora
- serwis nie działa przy wyłączonym JS
- serwis w ogóle nie działa, nic się nie dzieje po podaniu linka, jest tylko oczekiwanie. (opera, linux)

+ dobry wygląd
GameMaker
Poprawiłem , działanie.

Zastanawiam się ile szacunkowo osób ma wyłączone js ?
potreb
Cytat(GameMaker @ 18.12.2011, 19:57:29 ) *
Poprawiłem , działanie.

Tylko ci co chcą pokazać że wyłączanie js to coś normalnego smile.gif a walidator to wyznacznik oceny.
r4xz
jedna z najlepszych stron jakie ostatnio widziałem w tym dziale, ale od strony wizualnej.

co do kodu - zdarzają się małe krzaczki jak np.
  1. <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

nie czasem pl? smile.gif

1. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />

dałbym utf-8

ta reklama co widzę w źródle (js) działa na zasadzie: film leci a reklama jest wyświetlana? jeśli tak to b. dobrze dla oglądających (i nie mówię tutaj z ironią)
--edit--
w sumie to i tak bez różnicy jak to rozwiązane, ważne że w js smile.gif

btw. szkoda że strona ciekawa wizualnie, ale treść już nie za bardzo (czy to czasem niezgodne z prawem?)
by_ikar
Jak dla mnie jest ok, błędów w html czepiać się nie będę, wygląd dla mnie jest na duży plus, jest prosto i przejrzyście. Mam jedynie uwagę co do sposobu w jaki zabezpieczasz swój transfer: [CIACH] nawet nie sprawdzasz referera, co w przypadku bardzo wielu stron, które się mogą podłączyć pod twój system, omijając twoje reklamy, zużywając twoje zasoby będą czerpać korzyści.

Kiedyś miałem zrobić coś podobnego i zastanawiałem się właśnie nad takimi kwestiami, jak je rozwiązać. najprościej w sumie chodź średnio skutecznie, to sprawdzać musisz referera, czy jest nim właśnie twoja strona. Na większości script kiddie to zadziała, ci bardziej doświadczeni będą mogli to ominąć, ale wówczas będą musieli wykorzystać i swoje zasoby wink.gif
!*!
Cytat(GameMaker @ 18.12.2011, 19:57:29 ) *

Nie zastanawiaj się nad tym, tylko zrób obsługę bez JS. JavaScript to tylko dodatek, nie powinien stanowić bazy dla aplikacji.

Jest jeszcze coś, po wklejeniu linku, enter nie działa.
wookieb
Serwis łamie prawo. Zamykam i usuwam link.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.