Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] [jQuery] Skalowanie obrazków z dopasowaniem przy pomocy animacji, przeciąganie myszką.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adolek17
Dostałem takie zadanie do zrobienia.

Poszukuję skryptu/pluginu właśnie z możliwością skalowania obrazków na witrynie za pomocą przeciągania ich myszką z jakaś animacją.
kamil4u
To ma być skalowanie fizyczne( przez AJAX i PHP ) czy tylko zmiana width/height(ew. w CSS)? Jeżeli to drugie to mógłbym się podzielić swoim skryptem, ale... nie chcę Ci dawać gotowego kodu na zadanie domowe... wykaż trochę inicjatywy i spróbuj napisać to sam. Z chęcią opiszę Ci jak to należy zrobić.

--edit--
Co masz na myśli pisząc "z animacją"?
adolek17
Wiesz... sam nie wiem o co chodzi z tą animacją. Jeśli coś to właśnie ten CSS, bo PHP to nie ruszamy. Wszyscy którzy podadzą jakiś skrypcik dostają zawsze ode mnie bonus w postaci klinięcia "pomógł" wink.gif

PS. Ma to być z Javascript/jQuery. Jakby ktoś coś takiego kiedyś znalazł może zapodać smile.gif
kamil4u
Cytat
Wszyscy którzy podadzą jakiś skrypcik dostają zawsze ode mnie bonus w postaci klinięcia "pomógł" wink.gif

WOW!

W takim razie mojego skryptu Ci nie dam, dla zasady wink.gif
Ale obsłużę za Ciebie google: http://jqueryui.com/demos/resizable/#animate
adolek17
I tak dostałeś bonusa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.