Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Odliczacz do nowego roku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Visitor
Witam,
szukam skryptu który będzie odliczał czas do nowego roku, a gdy nowy rok zostanie osiągnięty to tekst się zmieni na inny itd.
Znacie moze coś takiego ?

PS.
Gotowe skrypty z innych stron które takie liczniki oferują odpadają.
Monter08
W czym chcesz żeby to było? Na sztywno w PHP, czy chcesz aby licznik działał płynnie?
Visitor
Może być w PHP, chciałbym zamieścić go na forum.Forum stoi na skrypcie phpbb3.0.9 .
Fajnie by było jakby dało rade zrobić żeby był trochę ładniejszy, czyli jakby korzystał z plików graficznych (cyfry) które ja stworze w programie graficznym.
Korab
Licznik na stronie głównej w JS. Możesz ustawić, żeby o godzine 00:00:00 pojawił się wielki komunikat "Happy New Year", albo coś w tym stylu. Nie ma chyba sensu angażować w to PHP.
Visitor
Co mam ustawiać jak nie mam licznika ?
kadlub
masz klawiaturę w domu??
http://blog.tobiasz.org/2009/09/20/javascr...gos-wydarzenia/
Visitor
Cytat(kadlub @ 31.12.2011, 13:33:39 ) *
masz klawiaturę w domu??

a ty masz mózg?
Naucz się czytać i przeczytaj pierwszy post
kadlub
przeczytałem
liczysz na gotowca
a sam nawet nie wpisałeś w google żeby poszukać
dlatego się pytam czy masz klawiaturę a może ci palce połamało
Visitor
człowieku przestań trollować, a myślisz ze na co czekam, tylko na gotowca, skoro zapytałem się na takim forum o taki skrypt to ludzie powinni mieć większą wiedze ode mnie, i chyba to przemawia za tym że sam sobie nie dałem rady w poszukiwaniach.
kadlub
za wiedzę się płaci
Visitor
brawo, za pomoc w poszukiwaniach ty chcesz kase, to może nie pomagaj na forum bo widać cie to przerasta.
kadlub
ja od ciebie nic nie chce
lobopol
Visitor za przeproszeniem, ale się uspokój, kadlub dał ci odpowiedź. Raz, że nie użyłeś przed zadaniem pytania google, dwa dodałeś pytanie nie do tego działu, a trzy traktujesz innych w taki sposób, że hej. To jest przedszkole tutaj pomagamy, a nie wykonujemy pracę za ciebie.
Visitor
kolejny który ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Czy ja napisałem ze ktoś ma coś pisać od podstaw za mnie?
Poza tym on edytował post i wkleił link po czasie, poza tym skąd ty mozesz wiedzieć że nie szukałem w google.
a traktuje ludzi tak jak inni traktują mnie, skoro ktoś wali do mnie tekstami typu czy mam w domu klawiature lub czy mam połamane palce dostaje pięknym za nadobne.
lobopol
Sorry, ale edycja postu była przed twoim postem. Dodatkowo:
Cytat
Witam,
szukam skryptu który będzie odliczał czas do nowego roku, a gdy nowy rok zostanie osiągnięty to tekst się zmieni na inny itd.
Znacie moze coś takiego ?

Oznacza:
-napiszcie mi skrypt
-znajdźcie mi skrypt

A Jakbyś użył google http://www.google.pl/search?q=skrypt+odlic...ee1044741bf63d3

to w pierwszych kilku linkach masz pełne rozwiązanie.
webdice
Krótka piłka. Pokaż co już napisałeś i napisz z czym masz problem.
JustHuman4
To ma być skrypt odliczający tylko sekundy i minuty?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.