Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Połaczenie z SQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
paramyksowiroza
Witajcie,
chciałabym połaczyć się z zewnętrznym serwerem MySQL przez SSL.
Próbuję czegoś takiego:

1. mysql_connect("host:446","user","pass",1, MYSQL_CLIENT_SSL) or die ('nie da się połączyć'.mysql_error());

Gdy uruchamiam skrypt, miele godzinami, ale nie wyskakuje żaden błąd, ani nic.
Pomożecie koleżance? smile.gif
strife
Hej,

1. Czy możesz się połączyć z tą bazą z poziomu innego niż PHP?
2. Masz włączone pełne raportowanie błędów PHP? (Pierwszy link w mojej stopce)

~Edit
Nie łączyłem się nigdy przez SSL do mySQL bo nie miałem nigdy takiej potrzeby, ale czy aby na pewno Twoja konstrukcja jest prawidłowa? hm http://etutorials.org/Server+Administratio...tions+with+SSL/
Sephirus
Przed tym kodem daj dodatkowo:

1. ini_set('mysql.connect_timeout', 5 ); // 5 sekund

Przynajmniej nie będzie muliło w nieskończoność... A co do samego połączenia to sprawdź dobrze czy podajesz odpowiedni host wink.gif

W sumie jesli tak "muli" to znaczy, że próbuje się połączyć ale nie może poprzez niepoprawny host :/ Może bez portu spróbuj tongue.gif
paramyksowiroza
Cytat(strife @ 31.01.2012, 11:43:39 ) *
Hej,

1. Czy możesz się połączyć z tą bazą z poziomu innego niż PHP?
2. Masz włączone pełne raportowanie błędów PHP? (Pierwszy link w mojej stopce)

~Edit
Nie łączyłem się nigdy przez SSL do mySQL bo nie miałem nigdy takiej potrzeby, ale czy aby na pewno Twoja konstrukcja jest prawidłowa? hm http://etutorials.org/Server+Administratio...tions+with+SSL/

AD1 - nie mogę, bo dostęp jest podobno tylko dla IP serwera z którego chcę się łaczyć.

Czy konstrukcja jest prawidłowa, nie wiem. Taką znalazłam w sieci, ale znalazłam też informacje, że do SSL trzeba używać mysqli.
Więc już sama nie wiem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.