Fifi209
2.02.2012, 16:44:41
Potrzebuję w sposób skuteczny utrudnić kopiowanie, dodać np. znaki
Odpada tworzenie obrazka z tekstu.
Jak najprościej dodać coś do tekstu, aby przed kopiowaniem nie było widoczne, dopiero po kopiowaniu?
Tak to się nie da. nie prościej zablokować prawy przycisk myszy?
pedro84
2.02.2012, 17:39:53
Cytat(Fifi209 @ 2.02.2012, 16:44:41 )

Jak najprościej dodać coś do tekstu, aby przed kopiowaniem nie było widoczne, dopiero po kopiowaniu?
Nie publikować go w sieci.
W kwestii pytania, na jakim etapie chcesz wprowadzać modyfikacje? Może... Cufon? Tylko to też połowiczne rozwiązanie.
Cytat(GoOx @ 2.02.2012, 17:06:54 )

Tak to się nie da. nie prościej zablokować prawy przycisk myszy?
A co to niby da?
Fifi209
2.02.2012, 23:03:15
A jak to zrobione jest na test.php ? Przy kopiowaniu jest pełno śmieci, jednak "gołym" okiem niewidoczne. O coś takiego mi chodzi.
lobopol
3.02.2012, 09:08:50
Takie numery skutecznie załatwią ci seo na stronie. Na teście php nie dorzuca mi żadnych znaków. Technicznie rzecz biorą nie masz jak tego zrobić.
prowseed
3.02.2012, 09:52:49
Przy tym rozwiązaniu możesz zapomnieć o SEO. Zamiast spacji wstawiasz losowe znaki w kolorze tla. Ew. pomiedzy literkami dajesz font-size:1px; pamietaj o line-height, zeby dziwnie nie wygladalo.
Mozesz tez probowac co jakis czas wklejac smieci do schowka za pomoca javascript, tylko nie wiem jak to sie bedzie mialo do komfortu przegladania strony.
Najglupszy pomysl, jaki mi przyszedl do glowy: stworz sobie wlasna czcionke, w ktorej '$%@#%' bedzie wygladalo jak 'bajka', tylko od razu bedziesz musial sobie ogarnac mape klawiatury do tego, bo inaczej nic nie napiszesz ; >
Jak czlowiek wklei tekst do notatnika, to dostanie wlasnie ciag dziwnych znakow, natomiast na stronie to bedzie wygladac poprawnie. To tak na szybko mi przyszlo do glowy: ostatecznie to rozwiazanie moze sie okazac glupie :]
Fifi209
3.02.2012, 12:25:08
Na SEO mi nie zależy, po pierwsze to i tak będą treści dostępne tylko dla użytkowników zalogowanych. W dodatku, będą w nich miejsca, które trzeba uzupełniać - taki zamysł serwisu, coś w rodzaju quizów i w jednym tekście za każdym razem losuje gdzie mają być puste pola co wyklucza tworzenie wielkiej liczby kombinacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.