Lubie się bawić więc z małą pomocą znajomego stworzyłem sobie skrypt w php którym steruję diodą LED.
Całość jest oparta o CDC-IO (LINK).
Funkcje:
- Zapal/Zgaś
- Miganie diody LED (Wolne)
- Miganie diody LED (Szybkie)
- Miganie diody LED (Bardzo Szybkie)
Chciałem też dodać , że ta jedna dioda to jest przykład można podpiąć pod to 10 diod i nimi sterować, można też np. gasić światło w pokoju będąc 500km od domu.
Czego tylko człowiek zapragnie

Udostępniam skrypt nie jest on napisany jakoś optymalnie, jest tylko przykładem jak to wygląda.
(Mogłem w sumie napisać ładnie funkcje

KOD:
<?php ?> <form name="post" action="index.php" method="POST"> <?php include("php_serial.class.php"); $serial = new phpSerial(); $serial->deviceSet("COM8:"); $serial->confBaudRate(115200); $serial->confParity("none"); $serial->confCharacterLength(8); $serial->confStopBits(1); $serial->confFlowControl("none"); if ($_SESSION['dane'] == 'zapalona') { echo ' <input type="submit" name="opcja_1" value="Zgas"><br>'; } if ($_SESSION['dane'] == '') { echo ' <input type="submit" name="opcja_2" value="Zapal"><br> <form name="post" action="index.php" method="POST">'; } if ($_POST['opcja_1']) { $serial->deviceOpen(); $serial->sendMessage("ff ddrb =\r"); $serial->sendMessage("00 portb =\r"); $_SESSION['dane'] = ''; } if ($_POST['opcja_2']) { $serial->deviceOpen(); $serial->sendMessage("ff ddrb =\r"); $serial->sendMessage("01 portb =\r"); $_SESSION['dane'] = 'zapalona'; } if ($_POST['opcja_3']) { $serial->deviceOpen(); $serial->sendMessage("ff ddrb =\r"); for ($i = 1; $i <= 5; $i++) { $serial->sendMessage("01 portb =\r"); $serial->sendMessage("00 portb =\r"); } $serial->deviceClose(); } if ($_POST['opcja_4']) { for ($i = 1; $i <= 5; $i++) { $serial->deviceOpen(); $serial->sendMessage("ff ddrb =\r"); $serial->sendMessage("01 portb =\r"); $serial->sendMessage("00 portb =\r"); } $serial->deviceClose(); } if ($_POST['opcja_5']) { $serial->deviceOpen(); $serial->sendMessage("ff ddrb =\r"); for ($i = 1; $i <= 30; $i++) { $serial->sendMessage("01 portb =\r"); $serial->sendMessage("00 portb =\r"); } $serial->deviceClose(); } ?> <input type="submit" name="opcja_3" value="Miganie diody LED (Wolne)"><br> <input type="submit" name="opcja_4" value="Miganie diody LED (Szybkie)"><br> <input type="submit" name="opcja_5" value="Miganie diody LED (Bardzo Szybkie)"><br> </form>
żeby całość chodziło wymagana jest klasa: PHP SERIAL
A tutaj przykładowy filmik jak to wygląda:
http://youtu.be/X8CEi_AFMlo
Wiem, że jakość filmu jest do "dupy" w najbliższym czasie pojawi się ładny filmik w HD