Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Połączenie JS z PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Barcelona
Witam, mam taki problem, wdrażam właśnie niceURL i mam problem z JS w formularzu.

1. echo '<form action="index.php?strona=raport&podstrona=tygodniowy" method="get"><div>W '.$week.' tygodniu nie wprowadzono żadnej produkcji! Zmiana tygodnia: <select name="week" onchange="java script:window.location=\'?strona=raport&podstrona=tygodniowy&week=\' + this.options[this.selectedIndex].value; "><optgroup label="Aktualny"><option value="'.$_GET['week'].'">'.$_GET['week'].'</option></optgroup><optgroup label="Wybierz">
  2. ';
  3. for( $weeks = 1; $weeks <= 52; $weeks++ ) {
  4. echo '<option value="'.sprintf('%02d', $weeks).PHP_EOL.'">'.sprintf('%02d', $weeks).PHP_EOL.'</option>';
  5. }
  6. echo '
  7. </optgroup></select></div></form><br/>';

Problem leży z onchange muszę zrobić coś takiego:

1. $nurl->Url('strona=raport&podstrona=tygodniowy&week=+ this.options[this.selectedIndex].value')

No ale wiadomo że jest to bardzoo niepoprawnie, ale nie widzę sposobu na stworzenie takiego linku thumbsdownsmileyanim.gif

Prosiłbym o pomoc
nospor
Idać na łatwiznę możesz zrobić tak:
Kod
window.location=\'/raport/tygodniowy/week/\' + this.options[this.selectedIndex].value;

Ale to jest rozwiązanie na łatwiznę smile.gif

Ciut trudniejsze, ale wg. mnie poprawne będzie tak:
w zmiennej js przechowuje adres do raportu:
pseudokod:
var zm = $nurl->Url('strona=raport&podstrona=tygodniowy&week=##')

Zauważ, że generując w php adres url nie znasz jeszcze week więc podstawiasz tam np.##
A potem w js w onchange robisz replace na zmiennej z adresem i zamieniasz tekst ## na week z select smile.gif
Barcelona
To pierwsze rozwiązanie jest wystarczające. Drugie rozwiązanie daje wygodniejszy efekt, ale za dużo zabawy na taki szczegół.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.