Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][html/?]Wymuszenie otwarcia okna
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Vafel
Witam. Jest kod, który wymuszałby na przeglądarce po kliknięciu w link otwarcie nowego okna przy załączonej funkcji "otwieraj nowe kary zamiast nowych okien"?
krzywy36
możesz dodać target="_blank" do <a> ale nie jestem pewien czy zawsze będzie działać.
Vafel
Nic nie dało.
Kostek.88
Tak nie działa, możesz poszukać w Google pod hasłem "javascript window popup" albo "jquery window popup"... jeśli nie używasz jQuery, to zostaw JS, bo nie ma sensu całej biblioteki kopiować, żebyś użył tego do wyskakującego okienka. Nie daję gwarancji, że zadziała, bo przeglądarki są coraz bardziej cwane tongue.gif

1) nie zapomnij o włączeniu pasków przewijania itd., żeby to okno przypominało takie zwykłe wink.gif
2) sorki, że zapytam, ale po co Ci to? To niewygodne...
Vafel
Posiadam na swoim skrypcie forum funkcję otiwerania wszystkich nieprzeczytanych tematów w nowych oknach. Po przenosinach na słabszy serwer, nie wyrabia bo jest limit jednoczesnych zapytań. Okna nie otwierają się w tym samym czasie wszystkie i wtedy jest bezproblemowo. Tak czy owak, jest to funkcja zarzynająca serwer i mam zamiar ją wyłączyć, ale chciałbym popróbować.

Obecnie wygląda to tak:
  1. <a href="java script:window.close();" onClick="window.open('{new_windows.list.OPEN_ALL_NEW_WINDOW}');" class="nav">{L_OPEN_ALL}</a>
Kostek.88
1) dlaczego masz oddzielnie napisane javascript w adresie url?
2) dlaczego w linku masz funkcję zamykającą okno, a zaraz potem informację, że masz je otworzyć? może

1. <a href="java script:void(0)" onClick="window.open('{new_windows.list.OPEN_ALL_NEW_WINDOW}');" class="nav">{L_OPEN_ALL}</a>

lub

1. <a href="#" onClick="window.open('{new_windows.list.OPEN_ALL_NEW_WINDOW}');" class="nav">{L_OPEN_ALL}</a>

questionmark.gif

Poza tym lepiej byłoby gdybyś poszukał generatora okien online. Są narzędzia, które Ci wygenerują ładną funkcję i będziesz ją trzymał w HEAD oraz odwoływał w prosty sposób.
Vafel
Cytat
dlaczego w linku masz funkcję zamykającą okno, a zaraz potem informację, że masz je otworzyć?

Poniewż po kliknięciu w link, zamyka się okno, z którego otwierałem wszystkie w nowych oknach smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.