Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: phpBB
Forum PHP.pl > Forum > PHP
suy
Niedawno byłem na stronie forum phpBB, szukałem skryptu który by wyciągał ostatnio dodane tematy/odpowiedzi (z forum phpBB2), ale nie znalazłem tam nic takiego (może źle szukałem). Bardzo potrzeby mi jest taki skrypt, może ktoś ma coś takiego. Bardzo proszę o podanie namiarów lub przesłanie mi go na maila bartek@softas.pl. Z góry bardzo dziękuję
Mistycus
Nie lepiej jeśli sam sobie napiszesz forum :?:
Wówczas będziesz lepiej zaznajomiony z kodem i łatwiej Ci będzie dokonywać zmian. Zastanów się nad tym - to lepsze niż korzystać z cudzego, pełnego zagadek, skryptu :!:
Seth
Cytat
Nie lepiej jeśli sam sobie napiszesz forum :?:

Co :?: :!:
Tak zaawansowane forum jak phpBB jest ciezko napisac komus kto nie zajmuje sie tym zawodowo, a nie wspomne juz o czasie jaki zajmie napisanie takiego skryptu jednej osobie. :!:
Seth
A jesli chodzi o prostsze fora to lepiej nie zawracac sobie tym glowy. I jeszcze jedno: jezeli ktos pisze takie forum jak phpBB to nie dlatego bo mu sie nudzilo tylko po to aby inni z niego korzystali.
suy
Tak samo myślę, wiem jak bym sam napisał forum to byłoby w nim za dużo dziór, a po drugie dużo to czasu by zajęło i nie miałbym tak zaawansowanej admnistacji smile.gif
castor
pomysl zebys sam sobie forum napisal jest chyba troszeczka przesadzony biggrin.gif

Zreszta po co pisac jak juz jest i to cos VERY GOOD !!

Sciagnij se forum zainsatluj i sie pobaw nim zajrzyj w kod i przejzyj baze danych:

Skryptu nie bede ci pisal ale podpowiem ci tylko zebys zaintersowal sie tabela:

_posts_text
_post
_topic

tam sa przechowywane posty. Jest to uklad relacji wiec w jednej tabeli masz np. czas w drugiej do ktorego temat a w trzeciej zawartosc.

Pobaw sie :wink:
suy
dzięki, już się bawiłem i trochę wyciągnełem, może niedługo zorbię ten skrypt smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.