Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zadania Cron / hosting home.pl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kot5598
Witam!

Na serwerze home.pl mam pewien problem z uslugą cron. Powiedzmy, ze mam 15 skryptów, które chce odtwarzac automatyczne co 5 min, ale plik musi nazywac sie cron-5min.php, a taki moze byc tylko jeden. Niestety te skrypty dosc czesto zacinaja sie, wiec polaczenie ich za pomoca include sprawia, ze praktycznie zawsze wszystkie skrypty nie odtworza sie. Czy istnieje mozliwosc utworzenia kilkunastu/kilkudziesieciu skryptow cron, który odtwarza sie co 5 min? Z gory mowie ze chce wyeliminowac tworzenie takich plikow, ktore uruchomia sie co 5, 10, 15, 20... min. Po prostu zalezy mi na tym, aby skrypty wlaczaly sie czesto.
ShadowD
No jest to bardzo nie optymalne jak coś "może" się zawiesić i nawet nie jesteś pewien czy to się stanie czy nie, proponował bym Ci pomyśleć nad scaleniem tego w jeden plik, dodać jakiś większy limit czasu wykonania jeśli to tego wymaga, ale nigdy ale to przenigdy nie publikuj czegoś co się może "zawiesić" lub co gorsze Ty już wiesz że to się zawiesza...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.