Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Udostępnianie rzeczy na wymiane za punkty
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gadzeciki
Witam,

Mam pytanko. Na jakiej zasadzie trzeba zrobić skrypt, abym mógł dodać kilka przedmiotów np. 10 książek o podanej wartości punktów które mają uzytkownicy.

Dam przykład:
Każdy użytkownik ma swoje punkty. Potrzebuje udostępnić np. 10 książek i ustalam ich wartość (10 000pkt). Jeśli użytkownik tyle punktów posiada może kliknąć "WYMIEŃ" i wtedy odejmuje mu 10 000 pkt z bazy i zapisuje gdzieś w osobną tabelkę że wymienił on to na tą książke.

Następna rzecz to że jak już 10 osób wymieni punkty na te książki to pisze że Produkt niedostępny i nie da sie go już zamówić.

Myślę że odpisałem to zrozumiale.
Z góry wielkie dzieki za pomoc.
d3ut3r
Pisząc na forum powinieneś bardziej określić swój problem, zaczynasz post od pytania "Na jakiej zasadzie" a później opisujesz jak skrypt ma działać i wygląda to tak jakbyś czekał na gotowca smile.gif

Na szczęście to forum ma również dział dla ludzi poszukujących gotowce (Giełda) możesz tam napisać wymagania co do skryptu a na 100% znajdzie się ktoś kto za odpowiednie wynagrodzenie taki skrypt Ci napisze.

Jeżeli nie szukasz wykonawcy, to zacznij pisać i w razie problemów z implementacją przyjdź na forum z konkretnym kodem źródłowym.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.