Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP5] Zrywanie pobieranych plików.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Weles
Witam!

Mam pewien problem z PHP5 (ModPHP)

Więc tak.

Z wysyłaniem plików nie ma żadnego problemu, natomiast gdy pobieram dany plik, pobiera mi go np gdzieś 5 - 10mb (jak wyjdzie) z 20mb pliku, czyli rzecz mówiąc - przerywa pobieranie.

Zmieniając wersję ModPHP na SuPHP, nie przerywa mi pobierania, ale za to nie czyta rfc (tego dodatku do paska przesyłanych plików skryptem PHP) co bardzo by mnie uziemiło, gdyż prowadzę hosting plików i ludzie muszą wiedzieć ile przesłali danego pliku.

Kolejna wersja php to FAST-CGI, tam znowu przy wysyłaniu plików przerywa pobieranie, i dzieją się inne cuda - wg. mnie najgorsza wersje PHP.

Korzystam z ISPConfig na moim serwerze dedykowanym, i tam ustawiam wersję PHP danej strony w Panelu.

Prosiłbym o pomoc w tym problemie, bo nie wiem już co robić!

Dziękuję z góry,
Pozdrawiam!
erix
Cytat
Kolejna wersja php to FAST-CGI, tam znowu przy wysyłaniu plików przerywa pobieranie, i dzieją się inne cuda - wg. mnie najgorsza wersje PHP.

Cytat
Korzystam z ISPConfig na moim serwerze dedykowanym, i tam ustawiam wersję PHP danej strony w Panelu.

To skonfiguruj jak przykazano, a nie przez jakiś panel.

PHP-FPM + odpalanie puli z uprawnieniami danego użytkownika i ma śmigać.

Cytat
co bardzo by mnie uziemiło, gdyż prowadzę hosting plików i ludzie muszą wiedzieć ile przesłali danego pliku.

Masz flashowe uploadery, FileApi też informował o postępie, z tego co pamiętam.
Weles
@UP:
Nie, cały uploader pisałem od zera w PHP5, zero Flasha - gdyż zainstalowałem uciążliwe RFC, i nie byłem skazany na gotowe skrypty Flash'owe.
Łap linka i spróbuj pobrać: http://superupload.eu/index.php?link=rDqIEt.c
Powinno ci przerwać i nie pobrać do końca, dałem ci przykładowy link z plikiem.
erix
Ale po co mam to instalować? Nie jestem supportem.

Napisałem Ci, co zrobić. W pierwszej części posta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.