Mam nastepujacy problem... otoz tworze taki skrypt-ankiete, gdzie odpowiadacie dajmy na to - na 15 pytan. Kazde z tych pytan przyporzadkowane jest jednej z 3ch grup (uzytkownik nie wie jakiej). Na koncu wyswietla mi sie nastepujacy rezultat:

1) Kazdy okrag reprezentuje osobna grupe.
2) Jak zauwazyliscie, uzytkownik dal najwiecej poprawnych odpowiedzi na pytania z grupy 1. i 2., natomiast w 3. mniej (dlatego okrag jest mniejszy).
Ogolnie mam juz pewien kod (ponizej). Moj problem polega na tym, by:
1) pokolorowac czesc wspolna okregow na wybrany kolor
2) okregi musza byc zawsze generowane od srodka. W ponizszym kodzie, jesli wygenerujemy za male okregi, nie nachodza one na siebie.
PS. Sorki za brak PL znakow.
public function rysuj($circle_1 = 100, $circle_2 = 100, $circle_3 = 100) { $circle_1 = $circle_1/100; $circle_2 = $circle_2/100; $circle_3 = $circle_3/100; $image_width = 910; $image_height = 600; if($image_width < $image_height){ $base = $image_width; }else{ $base = $image_height; } // utworzenie pustego obrazka $image = imagecreatetruecolor($image_width, $image_height); // kolory $white = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255); $black = imagecolorallocate($image, 128, 128, 128); $orange = imagecolorallocate($image, 214, 111, 0); // wypelnienie imagefill($image, 0, 0, $white); $circle_1_x = $image_width/2; $circle_1_y = ($image_height/3); $circle_2_x = $image_width/3; $circle_2_y = ($image_height/3)*2; $circle_3_x = ($image_width/3)*2; $circle_3_y = ($image_height/3)*2; // rysowanie okregow imageellipse($image, $circle_1_x, $circle_1_y, $circle_1_height, $circle_1_height, $orange); imageellipse($image, $circle_2_x, $circle_2_y, $circle_2_height, $circle_2_height, $orange); imageellipse($image, $circle_3_x, $circle_3_y, $circle_3_height, $circle_3_height, $orange); // zmiekczenie linii imagefilter($image, IMG_FILTER_SMOOTH, 4); // wynik obrazka imagepng($image); imagedestroy($image); }