Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Użycie Frameworka na pracy dyplomowej
Forum PHP.pl > Forum > PHP
PawelWin
Hej,
czy ktoś z Was może orientuje się, czy użycie Frameworka na pracy inżynierskiej jest dozwolone? Tematem mojej pracy jest system obsługi studentów on-line, chciałbym użyć Kohany aby trochę sobie pracę ułatwić. Mój promotor nie potrafił mi udzielić odpowiedzi na to pytanie... Byłbym wdzięczny za opinie

Pozdrawiam
Despero
Cytat(PawelWin @ 4.05.2012, 16:18:12 ) *
Hej,
czy ktoś z Was może orientuje się, czy użycie Frameworka na pracy inżynierskiej jest dozwolone? Tematem mojej pracy jest system obsługi studentów on-line, chciałbym użyć Kohany aby trochę sobie pracę ułatwić. Mój promotor nie potrafił mi udzielić odpowiedzi na to pytanie... Byłbym wdzięczny za opinie

Pozdrawiam

Jeśli promotor nie jest Ci w stanie udzielić, to kogoś Ty sobie chłopie na promotora wybrał? Pomijając ten fakt, tak możesz sobie użyć Kohany, bo dlaczego nie? Skoro promotor jest lewy to pisz tak jak uważasz że będzie Ci najwygodniej. To jest twoja praca inż, a nie tego pożal się Boże "promotora"
damianooo
faktycznie coś dziwne to, że promotor nie potrafił udzielić Tobie odpowiedzi na to pytanie ... zresztą jak dla mnie to nie widzę problemu żebyś użył Frameworka ... ale praca to praca i musisz się też trochę wykazać inwencją twórczą ... a nie wszystko gotowe wink.gif

tak nawiasem mówiąc to ja też piszę właśnie pracę i zamierzam się bronić w tym roku ...

powodzenia zatem i porozmawiaj no jeszcze raz a dobrze z tym Twoim promotorem
adgad
Ja jeszcze dodam, że mój promotor zawsze mi powtarza że jak najbardziej można korzystać z gotowych rozwiązań, nie raz nawet nie będzie innego sposobu, albo po prostu nie będzie sensu tworzyć coś na nowo skoro jest gotowe rozwiązanie. Poza tym tak jak pisali poprzednicy trzeba wykazać się czymś swoim, własną myślą w tej pracy, cały projekt będzie Twój, a użycie frameworka to jedynie sposób realizacji danego projektu. Ze swojej strony dodam - sprawdź poziom wiedzy swojego promotora, jeśli nie jest w stanie odpowiedzić na tak banalne pytanie - no chyba że zaczyna pracę - to może warto pomyśleć o zmianie promotora, bo okaże się że nie będzie wiedział kolejnych z pozoru błachych rzeczy.
usb2.0
ja myślę że śmiało można,
sam też teraz piszę i nie ma z tym żadnego problemu, praca zatwierdzona
wNogachSpisz
php to tez framework...
kazdy modul to masa cudzego softu, ktory moglbys napisac samodzielnie..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.