Frizzy
14.05.2012, 12:41:01
Witam,
Mam skrypt, wysyłający maile do bazy klientów z ofertą. W ofercie znajduje się link do strony. Chciałbym wiedzieć kto z klientów (jaki email, na który poszła oferta) kliknął w link do mojej strony www.
Czy jest możliwość tak "spreparowania" adresu do mojej strony, aby po kliknięciu w wyżej wspomniany link, otwierała się strona i jednocześnie wędrowała do bazy mysql informacja czy dany email kliknął w link (zmieniać w kolumnie "kliknal" z domyślnego "NIE" na "TAK").
PS. Oczywiście wszyscy klienci wyrazili zgodę na otrzymanie oferty. Nie jest to żaden spam z mojej strony.
viking
14.05.2012, 12:47:14
Dokleić do linka który wysyłasz w mailingu jakiś parametr (GET), który następnie wiążesz z klientem. przecież to podstawy.
Frizzy
14.05.2012, 12:48:33
Tego się domyśliłem, ale w jaki sposób przekazać tą informację do bazy mysql i jednocześnie wyświetlić kliknięta stronę?
Musiałoby to iść przez jakiś skrypt (tak mi się wydaje), a tak nie chcę (po najechaniu na link w mailu ma być wydać na dolnym pasku w przeglądarce link do strony)
viking
14.05.2012, 12:52:58
Normalnie, na stronie wyświetlanej dopiąć kod który analizuje parametr, wykonuje logikę i wyświetla żądaną zawartość.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.