Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TEMPORARY TABLE -> brak danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
ktuvok
Wpisuję w phpMyAdminie następujące zapytanie:
  1. CREATE TEMPORARY TABLE tymczasowa
  2. SELECT t1.IDFaktury, SUM(t2.CenaSprzedazyFx * t2.Ilosc * t2.KursWaluty) -
  3. KwotaWz AS CosTam
  4. FROM t1, t2
  5. WHERE t1.IDFaktury = t2.IDFaktury
  6. GROUP BY t1.IDFaktury;
  7. SELECT CosTam FROM tymczasowa;

i nie otrzymuję nic... Żadnego rekordu, żadnego komunikatu o błędzie. O co
chodzi?

Co ciekawe, w programie MySQLFront dostaję jeszcze informację "zapytanie trwało ... sek, ... rekords affected", ale również żadne wiersze nie są zwracane.

Zapytanie wewnętrzne wpisane samodzielnie zwraca prawidłowe rekordy.

Pozdrawiam,
Krzysiek
FiDO
phpMyAdmin o ile mi wiadomo moze wykonac tylko jedno zapytanie naraz.. wpisanie kilku do okienka nie da spodziewanych rezultatow. Sam sie z tym kiedys bawilem i obszedlem to tak, ze wlaczylem Persistent Connections dla phpMyAdmina (w jego configu) dzieki czemu tymczasowe tabele nie byly tracone po kolejnych przeladowaniach strony i wykonywalem kazde zapytanie po kolei.
ktuvok
Hmm, czy zatem wpisanie tej instrukcji do skryptu php jest jedynym sposobem na sprawdzenie jej działania?

Uruchamiam to na serwerze wirtualnym, więc nie mam innego dostępu do bazy niż przez skrypty, phpMyAdmina albo ODBC.

A jeśli tylko przez skrypt, to czy mysql_connect() wystarczy?

Pozdrawiam,
K
FiDO
Ale po co? Skrypty to malo wygodny sposob na sprawdzanie zapytan.
Wlacz sobie Persistent Connections w phpMyAdmin i po problemie (no prawie, bo musisz dawac zapytania po kolei, ale nadal to latwiejsze niz skrypty). Nie pamietam dokladnie jak wygladala linijka, w ktorej sie to ustawialo, nie mam teraz tego pod reka, w kazdym razie otworz configa (config.inc.php o ile pamietam) i skorzystaj z opcji Szukaj w edytorze. Po slowie "Persistent" powinienes znalezc to czego szukasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.