Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] Komunikat przed opuszczeniem strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dudek90
Witam,

Chcę przed opuszczeniem strony wyświetlić użytkownikowi komunikat czy na pewno chce opuścić moją stronę.
W tym celu używam javascriptu dla zdarzenia: window.onbeforeunload.
Problem w tym, że nawet jeśli użytkownik kliknie na odnośnik do innej podstrony w moim serwisie to ten komunikat się pojawia.
Chciałbym aby komunikat pojawiał się tylko wtedy gdy użytkownik wpisze adres innej strony (która nie jest podstroną mojego serwisu).
I teraz jeśli użytkownik wybierze, że opuszcza stronę to oczywiście wychodzi ze strony, natomiast jeśli wybierze, że zostaje to chciałbym aby następowało przekierowanie do innej podstrony w moim serwisie.

Czy coś takiego jest w ogóle możliwe?
Za wszelkie odpowiedzi i wskazówki z góry dziękuje smile.gif

!*!
Jeśli nie jest to jakaś aplikacja z cyklu "zapisz dane przed zamknięciem" to daruj sobie takie zabiegi bo tylko sprawiasz ze już nikt później na Twoją stronę nie wjedzie.

Chyba jedyny sposób był właśnie z onbeforeunload, jednak... Możesz sprawdzać co użytkownik robi, czy link w jaki klika itd. Jednak, to nie ma sensu, operacja zamknięcia okna/karty też nie jest wykrywana we wszystkich przeglądarkach.
dudek90
Generalnie to nie mój wymysł tylko osoby, dla której robię stronę.
Ma to działać na zasadzie promocji. To znaczy na stronie można kupić produkt, jeśli jednak użytkownik nie zdecyduje się i będzie chciał zamknąć kartę to ma wyskoczyć właśnie komunikat z informacją, że jest promocja i wtedy jeśli użytkownik zdecyduje się pozostać na stronie to jest przenoszony do innej podstrony.

Jest to w ogóle możliwe do wykonania? Macie jeszcze jakieś pomysły?
!*!
Może ,unload() w jQ, lub możesz pokombinować z .bind z wartością "beforeunload". Jednak, nie masz gwarancji że to zadziała. Wybij ten pomysł klientowi z głowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.