Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sklep z grami
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
b4rt3kk
Witam, proszę o opinie na temat mojej pracy. Co można ew. zmienić czy poprawić. Z góry dzięki.

Oto link do screena:
http://bwdesign.pl/upload/sklep.jpg
toaspzoo
Nie wiemy, jak się zachowuje hover, o ile w ogóle jest jakiś.
Nie podobają mi się te czerwone i zielone kwadraty, zresztą jest to jakoś painta smile.gif
b4rt3kk
Co do hoverow, gorne menu, niebieski kolor, taki jak naglowki nizej, wszelkie linki bialego koloru beda prawdopodobne ciemno czerwone (brick red), obrazki po najechaniu, lekki zoom i przyciemnienie. Buttony, np w przeglad produktow czy koszyku - ciemniejsze tlo. Jeszcze tego nie pocialem i nie zakodowalem, wiec dlatego tylko .jpg. smile.gif

Hmm, masz racje co do tych kwadratow w koszyku, kiepsko to wyglada, chyba je wywale i dam na calej szerokosci siwy pasek, ten co juz jest, tylko go przedluze o te kolorowe kwadraty i jakies ikonki dodam biale lub strzalki.
Mephistofeles
Layout dobry, ale ikona koszyka, użytkownika nie pasuje. Do wyglądu w stylu Metro UI pasują proste ikony, jednokolorowe, nie tak rozbudowane.
No i faktycznie te zielone i czerwone kwadraty mógłbyś zmienić, może na prostą ikonkę.
b4rt3kk
Naniosłem zasugerowane przez Was poprawki, dzięki. smile.gif

http://bwdesign.pl/upload/sklep1.jpg

Jeszcze jakieś uwagi?
!*!
Wszystko jest zbyt kwadratowe. A jak coś prezentujesz, zapisuj to jako PNG.
b4rt3kk
Taki był mój zamysł by wszystko było właśnie takie kwadratowe i proste. Co masz na mysli poprzez zbyt kwadratowe? Że brzydkie?
Mephistofeles
Zbyt kwadratowe? Jest jakiś standard mówiący, że wszystko ma być zaokrąglone?
Czcionka w nagłówkach niezbyt pasuje, do ogólnej treści jest dobra, ale na logo i nagłówki przydałoby się coś lepszego. No i ten trójkącik, skoro w kategoriach masz kwadraty (chyba, że to checkboxy?) to zastąp go kwadratem, żeby wyglądało jednolicie.
!*!
Cytat
Co masz na mysli poprzez zbyt kwadratowe? Że brzydkie?

Tak. Nie wygląda to estetycznie. Rzecz gustu.

Cytat

Myślisz że wszystko sprowadza się jedynie do zaokrąglenia? Można też wykonać inne figury geometryczne.
b4rt3kk
Cytat(Mephistofeles @ 5.07.2012, 14:21:16 ) *
Czcionka w nagłówkach niezbyt pasuje, do ogólnej treści jest dobra, ale na logo i nagłówki przydałoby się coś lepszego. No i ten trójkącik, skoro w kategoriach masz kwadraty (chyba, że to checkboxy?) to zastąp go kwadratem, żeby wyglądało jednolicie.

Hmm, a jaką czcionkę byś zaproponował? Taka bardziej odręczna? Czy techniczna? Czy jeszcze jakaś inna?

Nie, to nie checkboxy, to kwadraciki. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.