Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JavaScript i Php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sivyer
Witam,

Niedawno znalazlem takie rozwiazanie:

Kod
<script language=javascript src=http://jakisserwer.pl/skrypt.php></script>

Dla mnie byloby to bardzo dobre rozwiazanie, bo chce dac ludziom, ktorzy nie maja dostepu do php u siebie mozliwosc umieszczania tresci z mojej strony, np. tabele ligi PLK czy 5 najnowszych wiadomosci, tego typu elementy.

Probowalem nad tym popracowac, ale gdy w pliku .php uzywalem np. instrukcji "for", skrypt sie sypal.

Czy ktos z Was wykorzystywal juz takie rozwiazanie i moglby mi pomoc? Probowalem sam sobie z tym poradzic, jednak utknalem w "martwym punkcie"

pozdrawiam,
Michal
DeyV
w takim przypadku problem pojawia się przy składni wynikowago pliku js. To znaczy w php mozesz z plikiem robić co tylko chcesz, ale wynik ma być poprawnym skryptem js, np. każda linia drukowana osobno odpowiednią funkcją js.
rzseattle
A moze by wprowadzic male forum php + JS , te dwie rzeczy przewaznie sie i tak laczy a problemow czasami jest coniemiara np.

jak zrobic sprawdzanie czy pole formulaza jest puste skoro jego nazwa to cos w rodzaju np
Kod
name='dane[nazwisko]'
, bo w tym przypadku js juz wypisuje blad poniewaz nie akceptuje [] w nazwie inputa
Kod
form.dane[nazwisko].value.length - to nie dziala

widzialem juz wiele postow o php+JS wiec moze male forum JS. zwlaszcza ze nie mozna znac sie na wszystkim (jesli chodzi o js to noga jestem i pewnie duzo ludzi tez)
sivyer
Cytat
w takim przypadku problem pojawia się przy składni wynikowago pliku js. To znaczy w php mozesz z plikiem robić co tylko chcesz, ale wynik ma być poprawnym skryptem js, np. każda linia drukowana osobno odpowiednią funkcją js.

dzieki za odpowiedz, rzeczywiscie wszystko sprowadzalo sie do tego, zeby poprawnie zapisac wynik, ktory ma byc wyswietlany na stronie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.