Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] usuwanie wyświetlonego rekordu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
wyskakuje błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\xampp\htdocs\Myonlinestore\adminstore\inventry_list.php on line 11
tak naprawdę nie wiem czy toen script w ogóle zadziała, mogę prosić o pomoc

1. if(isset($_GET['deleteid'])); {
  2. echo 'Naprawdę chcesz usunąć produkt '.$_GET['deleteid'].'? <a href="inventry_list.php?yesdelete='.$_GET['deleteid'].'">Yes</a> || <a href="inventry_list.php">No</a>';
  3. exit;
  4. }
  5. if(isset($_GET['yesdelete'])) {
  6. $id_to _delete= $_GET['yesdelete'];
  7. $sql=mysql_query("DELETE FROM products WHERE id='$id_to_delete' LIMIT 1") or die (mysql_error());
  8. $pictdelete=("../inventory_images/$id_to _delete.jpg");
  9. if(file_exists($pictdelete)) {
  10. unlink($pictdelete);
  11. }
  12. header("location: inventry_list.php");
  13. exit;
  14. ?>
  15. <?php
  16. include "../storesript/conecttomysql.php";
sobol6803
-1 linijka
-nie zamknąłeś wszystkich klamer
Gość
teraz po zmianach taki błąd :Notice: Undefined index: deleteid in C:\xampp\htdocs\Myonlinestore\adminstore\inventry_list.php on line 8

Notice: Undefined index: deleteid in C:\xampp\htdocs\Myonlinestore\adminstore\inventry_list.php on line 8
Naprawdę chcesz usunąć produkt ? Yes || No

1. if(isset($_GET['deleteid'])) ? $_GET['deleteid']) : "" {
  2. echo 'Naprawdę chcesz usunąć produkt '.$_GET['deleteid'].'? <a href="inventry_list.php?yesdelete='.$_GET['deleteid'].'">Yes</a> || <a href="inventry_list.php">No</a>';
  3. exit;
  4. }
  6. $id_to_delete=$_GET['yesdelete'];
  7. $sql=mysql_query("DELETE FROM products WHERE id='$id_to_delete' LIMIT 1") or die (mysql_error());
  8. $pictdelete=("../inventory_images/$id_to _delete.jpg");}
  9. if(file_exists($pictdelete)) {
  10. unlink($pictdelete);
  11. }
  12. header("location: inventry_list.php");
  13. exit;
  14. ?>
  15. <?php
  16. include "../storesript/conecttomysql.php";
  17.  
  18. ?>
sobol6803

sciana.gif

Czytaj te błędy, bo one po coś są. Mają Cię naprowadzić na rozwiązanie, a nie skomplikować Ci życie.
Gość
Cytat(sobol6803 @ 18.07.2012, 22:19:32 ) *

sciana.gif

Czytaj te błędy, bo one po coś są. Mają Cię naprowadzić na rozwiązanie, a nie skomplikować Ci życie.

Wiem że tu jest problem tylko że próbowałem paru sposobów i nic ciągle ten sam problem, może mała podpowiedz ?
nospor
if(isset($_GET['deleteid'])) ? $_GET['deleteid']) : "" {
Co to za dzikie konstrukcje?

if(isset($_GET['deleteid'])){
I już.
Gość
Cytat(nospor @ 19.07.2012, 08:31:58 ) *
if(isset($_GET['deleteid'])) ? $_GET['deleteid']) : "" {
Co to za dzikie konstrukcje?

I już.

Właśnie od tego zacząłem i wyskakiwał ten sam błąd i w tedy zacząłem kombinować
nospor
Ty miales tak:
if(isset($_GET['deleteid'])); {
a ja ci kaze pisać tak:

I jesli teraz masz jakiś blad to napisz jaki to blad i w której linii w kodzie co pokazujesz.
Gość
Cytat(nospor @ 19.07.2012, 09:05:25 ) *
Ty miales tak:
if(isset($_GET['deleteid'])); {
a ja ci kaze pisać tak:

I jesli teraz masz jakiś blad to napisz jaki to blad i w której linii w kodzie co pokazujesz.

wyświetla błąd :

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\xampp\htdocs\Myonlinestore\adminstore\inventry_list.php on line 11

to jest linia
  1. $id_to _delete= $_GET['yesdelete'];
Gość
Please pomóżcie
Damonsson
Bez jaj haha.gif
Evinek
Przecież nawet podświetlenie kodu na forum pokazało Ci błąd... przejrzyj dokładnie sobie tą linijkę. Literka po lite rce (tak, ta spacja specjalnie)...
Gość
poprawione i dalej nie dział, wszystko mi się miesza już i dlatego nie zauważyłem spacji smile.gif

teraz mam ten sam problem co wyżej czyli :

Notice: Undefined index: deleteid in C:\xampp\htdocs\Myonlinestore\adminstore\inventry_list.php on line 7

Notice: Undefined index: deleteid in C:\xampp\htdocs\Myonlinestore\adminstore\inventry_list.php on line 7

1. if(isset($_GET['deleteid'])); {
  3. exit;
  4. }
  6. $id_to_delete=$_GET['yesdelete'];
  8. $pictdelete=("../inventory_images/$id_to _delete.jpg");
  9. }
  10. if(file_exists($pictdelete)) {
  11. unlink($pictdelete);
  12. }
  13. header("location: inventry_list.php");
  14. exit;
  15. ?>
  16. <?php
  17.  
  18. include "../storesript/conecttomysql.php";
Evinek
Już wyżej były dokładnie te same notatki...
używaj if + isset aby sprawdzać zmienne czy istnieją. Potem dopiero na nich operuj. Gotowca nie będziemy dawali.
Rysh
Najpierw wykonuje kod i zapytania do bazy, a na koniec includuje plik conecttomysql.php. Nowe sposoby pisania, od tylca?
Gość
Cytat(Rysh @ 19.07.2012, 21:09:35 ) *
Najpierw wykonuje kod i zapytania do bazy, a na koniec includuje plik conecttomysql.php. Nowe sposoby pisania, od tylca?

wkleiłem fragment kodu gdzie wyskakuje mi błąd, jeżeli by był brak połączenia do bazy to dostałbym taką wiadomość wiadomość a w tej chwili próbuje rozwiązać wyżej wymieniony problem, ale dzięki za uwagę pozdrawiam
Gość
no isset i wszystko działa zamykam temat
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.