Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF] Obsługa kilku języków za pomocą Zend_Translate.
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
siuda
Hej,

Robie sobie malutki projekt, który musi być zdolny do obsługi kilku języków. Do tego celu używam Zend_Translate i wszystko działa super do momentu kiedy klikam w link. Wtedy przywracany jest domyslny język i na tym się kończą moje pomysły. Mieszałem cos z routerem, ale nie dało to żadnego ciekawego rezultatu. Mam nadzieję, że ktos będzie mi w stanie pomóc.

Pozdrawiam,
irmidjusz
Może pomoże:
http://framework.zend.com/manual/en/zend.c...slated-segments
siuda
Irmidjusz,

To było to czego szukałem wink.gif Dziękuję ci bardzo. Jednak nadal mam mały problem z linkami, tzn. jak w widoku chce wyświetlić link (<li><a href="index/index"><?= $this->translate('How?'); ?></a></li>) to wyrenderowany link wygląda tak: domena.com/public/en/index/index i teoretycznie jest ok, bo parametr językowy jest zmieniany w zależności od aktywnego języka. Jednocześnie taka konstrukcja linku prowadzi do dodania kolejnego parametru w linku (domena.com/public/en/index/index/index/index/index/index). Użycie baseUrl() powoduje usunięcie parametru językowego. Użycie slasha powoduje to samo. W sumie ponownie jestem w punkcie wyjścia. Jakieś pomysły?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.