echo "<input type=\"image\" style=\"width: 30px; height: 30px\" src=\"img/ikony/Save.png\" alt=\"Zapisz\" title=\"Zapisz\" onClick=\"java script:submit();\"> </input>"; echo "<input type=\"image\" style=\"width: 30px; height: 30px\" src=\"img/ikony/wyloguj.png\" alt=\"Rejestr Wpłat / Wypłat\" title=\"Obciążenia\" onClick=\"self.close()\"></input>"; $i = 0; //kolorowanie wierszy $k = 0; //liczba porządkowa { $i++; //kolorowanie wierszy $k++; //liczba porządkowa echo '<tr style="'.($i%2==0?'background-color: #CCCCCE;':'background-color: #DEE0E2;').'">'; //kolorowanie wierszy echo "<td width=30 align=left><input type=\"text\" align=\"center\" maxlength=\"6\" name=\"kwota\" onkeyup=\"CheckIsFloat(this);\"/></td>"; echo "<td width=30 align=center><input type=\"text\" value=\"100\" align=\"center\" maxlength=\"3\" name=\"procent\" onkeyup=\"CheckIsFloat(this);\"/></td>"; } }
Tabela generuje się poprawnie, mój problem polega na tym że nie wiem jak dopisać w pętli (tak mi się wydaje) wiele rekordów różniących sią nazwiskiem oraz ewentualnie przelicznikiem procentowym. Ma to tak działać: wpisujemy rodzaj obciążenia oraz kwotę podstawową, jeśli jakiś user ma zminiejszenie procentowe to przeliczamy kwotę podstawową i mnożymy przez udział procentowy wypełninony dla niego.