Witam, mam poniższy kod generujący mi tabelę:
  1. echo "<center>";
  2. echo "<form action=\"\" method=\"post\">";
  3. echo "<input type=\"hidden\" name=\"a\" value=\"save\" />";
  4. echo "<input type=\"hidden\" name=\"rodzaj\" value=\"SK\" />";
  5. echo "<input type=\"hidden\" name=\"imie_nazwisko\" value=\".$r[login].\" />";
  6. echo "<input type=\"hidden\" name=\"data\" value=\".$data.\" />";
  7. echo "<input type=\"image\" style=\"width: 30px; height: 30px\" src=\"img/ikony/Save.png\" alt=\"Zapisz\" title=\"Zapisz\" onClick=\"java script:submit();\">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</input>";
  8. echo "<input type=\"image\" style=\"width: 30px; height: 30px\" src=\"img/ikony/wyloguj.png\" alt=\"Rejestr Wpłat / Wypłat\" title=\"Obciążenia\" onClick=\"self.close()\"></input>";
  9. echo "<br><br>";
  10. echo "<p align=left>";
  11. echo "Obciążenie dotyczy:<br><input type=text name=opis size=\"50\"></input><br>";
  12. echo "Podstawowa kwota obciążenia:<br><input type=text name=kwota size=\"20\"></input></p>";
  13. echo "<br><br>";
  14. echo "<b>Obciążenia</b></font>";
  15. echo "<br><br>";
  16. echo "<table border=1 cellspacing=0 cellpadding=1 bgcolor=#ADB79E bordercolor=grey>";
  17. echo "<tr>";
  18. echo "<th>L.p.</th>";
  19. echo "<th width=200 align=center>Nazwisko i Imię</th>";
  20. echo "<th width=300 align=center>Treść</th>";
  21. echo "<th width=100 align=center>Data</th>";
  22. echo "<th width=30 align=center>Kwota</th>";
  23. echo "<th width=30 align=center>% wpłaty</th>";
  24. echo "</tr>";
  25.  
  26. $i = 0; //kolorowanie wierszy
  27. $k = 0; //liczba porządkowa
  28. while($r = mysql_fetch_array($wynikkasa))
  29. {
  30. $i++; //kolorowanie wierszy
  31. $k++; //liczba porządkowa
  32.  
  33. echo "<tr>";
  34. echo '<tr style="'.($i%2==0?'background-color: #CCCCCE;':'background-color: #DEE0E2;').'">'; //kolorowanie wierszy
  35. echo "<td width=30 align=center>".$k."</td>";
  36. echo "<td width=200 align=left>".$r[login]."</td>";
  37. echo "<td width=300 align=center>w/g opisu powyżej</td>";
  38. echo "<td width=100 align=center>$data</td>";
  39. echo "<td width=30 align=left><input type=\"text\" align=\"center\" maxlength=\"6\" name=\"kwota\" onkeyup=\"CheckIsFloat(this);\"/></td>";
  40. echo "<td width=30 align=center><input type=\"text\" value=\"100\" align=\"center\" maxlength=\"3\" name=\"procent\" onkeyup=\"CheckIsFloat(this);\"/></td>";
  41. echo "</tr></form>";
  42. }
  43. echo "</table></center>";
  44. }

Tabela generuje się poprawnie, mój problem polega na tym że nie wiem jak dopisać w pętli (tak mi się wydaje) wiele rekordów różniących sią nazwiskiem oraz ewentualnie przelicznikiem procentowym. Ma to tak działać: wpisujemy rodzaj obciążenia oraz kwotę podstawową, jeśli jakiś user ma zminiejszenie procentowe to przeliczamy kwotę podstawową i mnożymy przez udział procentowy wypełninony dla niego.