Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stronka domowej roboty - prośba o ocenę
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Krzysztofik
Witam wszystkich,

chciałbym się pochwalić stronką własnej roboty, wiele by dla mnie znaczyło, jeślibyście choćby rzucili okiem i napisali co o tym sądzicie.

Koncepcja opiera się na fakcie, że wiele osób wchodzi na kilka agregatorów obrazków, czy to ze stajni demotów, czy kwejka czy 9gaga. Moja strona zbiera treści z nich wszystkich. Łączy obrazki z dużych źródeł i wyświetla je naraz, w jednym miejscu, tak że można wybierać które chce się zobaczyć.

Na razie napisałem skrypty do obsługi stron:
- memebase
- 9gag
- demoty, mistrzowie, komixxy
- kwejk

Będzie więcej smile.gif

http://www.picness.pl

Piszcie proszę czy Wam się podoba(jak tak to like'ujcie i share'ujcie), co ewentualnie zmienić itp.

PS. Jak znacie grafika, który zrobiłby logo i tło za udział w zyskasz, podrzućcie go tutaj wink.gif
mateŁusz
Ogólnie mi się podoba, tylko ten 'udostępnij na fb' zmień na button. Bodajże jest jakaś tam opcja dla Developerów na Facebooku wczoraj widziałem biggrin.gif
Tuminure
Literki P i M w logo się jakoś tak się wyróżniają.

"Udostępnij na FB" można kliknąć na całej linijce - moim zdaniem powinien to być przycisk.
Krzysztofik
Dzięki za rady wink.gif

Zrobiłem przycisk z "Udostępnij na FB". A poza samą oceną - czy uważacie, że coś takiego ma przydatność/będzie się Wam przydawało?
Tuminure
Zajrzałem w kod i mógłbyś style przerzucić do osobnego pliku, a nie trzymać je w tagach HTMLowych.
Przycisk nadal jest na całą szerokość - dorzuć do linku display:block; i wywal float:left;.
Krzysztofik
Ok, poprawione.

Co do stylów - plik osobny jest od początku, a wszystko posprzątam jak już skończę pracę nad całością.

I jeszcze raz - czy "użytecznościowo" ma to sens?
Aqu
Jeżeli ktoś przegląda dużo stron tego typu, to może mu się spodobać.

Ja bym poprawił to menu w którym wybieramy serwisy, chodzi mi o zmianę kursora na "łapkę". wink.gif
binprogrammer
Sheruj powinien być w pop upie, tak o wiele wygodniej, albo zrób przycisk like tak jak na www.sheruj.pl wink.gif

Pozatym jest pełno tego typu stron, chociażby http://zombiak.pl/ (do niedawna odb.yt)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.