Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] przeniesienie projektu z localhost - błąd
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
cholew
Witam,

Jestem w trakcie tworzenia projektu, na localhost działa poprawnie, jednak po przeniesieniu na vps'a otrzymuję błędy:
  1. Warning: include_once(Plugins/ModuleLoader.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/virtual/xxxxx/htdocs/events/library/Zend/Loader.php on line 146 Warning: include_once(): Failed opening 'Plugins/ModuleLoader.php' for inclusion (include_path='/var/www/virtual/xxxxx/htdocs/events/application/../library:.:../library/:../application/:../application/models/:../application/plugins/') in /var/www/virtual/xxxxx/htdocs/events/library/Zend/Loader.php on line 146 Fatal error: Class 'Plugins_ModuleLoader' not found in /var/www/virtual/xxxxx/htdocs/events/application/Bootstrap.php on line 24

Po usunięciu kodu który wczytuje pluginy otrzymuję następny błąd:
  1. Warning: include_once(Models/PagesUrl.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/virtual/xxxxx/htdocs/events/library/Zend/Loader.php on line 146 Warning: include_once(): Failed opening 'Models/PagesUrl.php' for inclusion (include_path='/var/www/virtual/xxxxx/htdocs/events/application/../library:.:../library/:../application/:../application/models/:../application/plugins/') in /var/www/virtual/xxxxx/htdocs/events/library/Zend/Loader.php on line 146 Fatal error: Class 'Models_PagesUrl' not found in /var/www/virtual/xxxxx/htdocs/events/application/Bootstrap.php on line 63

Mój index.php wygląda następująco:
  1. <?php
  2. error_reporting(E_ALL|E_STRICT);
  3. date_default_timezone_set('Europe/Warsaw');
  4. set_include_path('.' . PATH_SEPARATOR . '../library/'
  5. . PATH_SEPARATOR . '../application/'
  6. . PATH_SEPARATOR . '../application/models/'
  7. . PATH_SEPARATOR . '../application/plugins/');
  8.  
  9. require_once 'Zend/Loader/Autoloader.php';
  10. $loader = Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
  11. $loader->setFallbackAutoloader(true);
  12.  
  13. // load configuration
  14. $config = new Zend_Config_Ini('../application/config.ini', 'general');
  15. $registry = Zend_Registry::getInstance();
  16. $registry->set('config', $config);
  17.  
  18. // setup database
  19. $db = Zend_Db::factory( $config->db->adapter, $config->db->config->toArray() );
  20. Zend_Db_Table::setDefaultAdapter($db);
  21. try {
  22. $db->query ( 'SET NAMES utf8' );
  23. $db->query ( 'SET CHARACTER SET utf8' );
  24. } catch ( Exception $e ) {
  25.  
  26. }
  27.  
  28. // Define path to application directory
  29. defined('APPLICATION_PATH')
  30. || define('APPLICATION_PATH', realpath(dirname(__FILE__) . '/../application'));
  31.  
  32. // Define application environment
  33. defined('APPLICATION_ENV')
  34. || define('APPLICATION_ENV', (getenv('APPLICATION_ENV') ? getenv('APPLICATION_ENV') : 'production'));
  35.  
  36.  
  37. /** Zend_Application */
  38. require_once 'Zend/Application.php';
  39.  
  40. // Create application, bootstrap, and run
  41. $application = new Zend_Application(
  42. APPLICATION_ENV,
  43. APPLICATION_PATH . '/configs/application.ini'
  44. );
  45. $application->bootstrap()
  46. ->run();

Proszę Was o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
viking
Bardzo prawdopodobne że serwer nie ma uprawnień do tych plików.
cholew
zmieniłem uprawnienia, nic nie pomogło.

już mam przyczynę, linux rozróżnia wielkie i małe litery w nazwach katalogów i plików. Jak pozmieniałem odpowiednie litery na duże to zadziałało. W jaki sposób mogę zmienić ustawienia serwera aby nie rozróżniał wielkości liter?
viking