chciał bym poruszyć temat który był już wałkowany i nie ma dobrego rozwiązania na chwilę obecną (albo ja nie znalazłem takiego). Jednak problem daje się we znaki każdemu web-developerowi pracującemu z JS-em. Myślę o obsłudze błędów i logowaniu ich po stronie serwera. Jednak nie chodzi mi o robienie obsługi błędów we własnym kodzie (typu try + catch, Event error itd.) bo to chyba każdy umie zrobić lub może znaleźć tutoriale w sieci. Chodzi mi o obsługę błędów występujących ogólnie podczas wykonywania różnych skryptów JS, czyli bardziej na poziomie komunikacji browser <-> Serwer WWW na podstawie kodów HTTP, błędów parsowania JSONa, błędów składni JS. Na nasze nieszczęście to wszystko dzieje się w przeglądarce klienta, z dala od naszego serwera więc 1. problem to przechwycenie tych błędów (tak jak robią to konsole webowe, odpowiedniki Firebug'a) a 2, problem to zalogowanie tych błędów, najlepiej przesłanie i zalogowanie po stronie serwera. Treść błędu po przechwyceniu możemy jedynie przesłać na nasz serwer, innej opcji nie widzę. Kolejny problem to sam fakt że skrypt przechwytujący błędy JS musiał by być niezależny od JS, aby automatycznie nie przestawał działać przy pierwszym błędzie JS

Więc tutaj powstaje moje pytanie, czy jest możliwe (ze względu na nowe technologie i możliwości rozwiązań webowych) stworzenie narzędzia przechwytującego błędy JS po stronie klienta? Czy ktoś myślał o takim narzędziu? A może już coś takiego istnieje?
To jest temat do dyskusji, rozumiem że problem nie jest trywialny ale zanim powiemy 'dajmy sobie spokój' zastanówmy się przez chwilę, liczę na konstruktywną wymianę opinii na ten temat gdyż problem dotyczy nas wszystkich

Celem jest umożliwienie analizy i debugowania problemów występujących u klienta.