Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomysł na zrobienie stolika
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Szymciosek
Witam,
tak jak w temacie, wyszukałem sobie takie coś: http://atagameble.istore.pl/pl/lawa-szklana-tiamo.html
i teraz może jest ktoś na forum, kto wie jak tak ładnie potraktować szkło ?

Kiedyś gdzieś widziałem jak to jest zrobione, to sa 3 szyby, a rozbija się tą po środku, ale nie wiem co z bokami, bo jednak szkło, które pękło jest w kawałeczkach.
tomczyk
a przednia szyba w samochodzie? też się rozbija na kawałeczki a jednak trzyma się kupy wink.gif
Damonsson
tzw. szkło lodowe, klei się to żywicą.
Szymciosek
Skąd wziąć takie szkło ? Jakie są koszta czegoś takiego ?
Co w przypadku gdybym chciał pokryć pęknięte szkło hartowane 2 warstwami szkła w całości ? Nie sypnie się na boki ?
Daiquiri
Efekt (z tego co widzę) trochę przypomina też zbrojony akryl smile.gif. Ciekawe czy koszt samodzielnego wykonania nie przekroczyłby ceny masowego produktu + marża.
abort
W sumie, gdyby znaleźć jakiegoś fajnego (i skorego do eksperymentów) szklarza, to można byłoby to zrobić nawet z normalnym szkłem - pokryć zwykłą szybę jakimś bardziej przezroczystym silikonem ("bardziej przezroczysty" w odniesieniu do najpopularniejszych), położyć takie szkło na czymś twardym (np. płyta OSB), pochodzić sobie po takiej szybie butami, a na końcu oszklić normalnie - w znaczeniu: żeby wyglądało tak jak ten stolik.

Daiquiri: cena pojedynczego egzemplarza z reguły będzie większa - choć to zależy głównie od marży: sklepu i całego łańcuszka pośredników)
sazian
Cytat(Szymciosek @ 3.12.2012, 21:52:37 ) *
Skąd wziąć takie szkło ?

ze szrotu
Cytat(Szymciosek @ 3.12.2012, 21:52:37 ) *
Jakie są koszta czegoś takiego ?

piwo ? biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.